Spevák Robert Plant vystúpi na oslave 80. narodenín Billa Wymana z Rolling Stones

NETKY.SK • 22 August 2016, 15:11 • 2 min
Spevák Robert Plant vystúpi na oslave 80. narodenín Billa Wymana z Rolling Stones

BRATISLAVA - Anglický spevák Robert Plant vystúpi na oslave 80. narodenín svojho krajana, muzikanta Billa Wymana, ktorý v minulosti pôsobil ako basgitarista The Rolling Stones.

slovakia

left justify in out

Podujatie sa bude konať 28. októbra v klube Indigo v londýnskej O2 Aréne. Okrem 68-ročného niekdajšieho speváka legendárnych Led Zeppelin vystúpia aj Mark Knopfler z Dire Straits, Bob Geldof, Imelda May alebo Mick Hucknall zo Simply Red. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na koncert samotného oslávenca spolu s jeho kapelou Rhythm Kings.


Podujatie sa bude konať v rámci trojdňového BluesFestu. "Tento koncert Billa Wymana sa javí ako jeden z koncertov roka. Pridanie Roberta Planta do tohto veľkolepého zoznamu účinkujúcich je jasným indikátorom nesmierneho vplyvu tohto skvelého muzikanta na hudbu a sme veľmi radi, že práve on sa rozhodol osláviť životné jubileum s nami. Kto vie, kto ďalší sa ešte počas večera ukáže na pódiu," uviedol riaditeľ festivalu Leo Green.


Bill Wyman, vlastným menom William George Wyman, sa preslávil v spomínanej kapele The Rolling Stones, v ktorej pôsobil v období 1962 až 1993. So skupinou vydal albumy ako napríklad Their Satanic Majesties Request (1967), Beggars Banquet (1968), Let It Bleed (1969), Sticky Fingers (1971), Exile on Main St. (1972), Some Girls (1978), Tattoo You (1981) či Steel Wheels (1989).

 

Je tiež členom spomínanej formácie Bill Wyman's Rhythm Kings, s ktorou ponúkol štúdiovky ako Struttin' Our Stuff (1997), Groovin' (2000) či Just for a Thrill (2004). Na konte má aj niekoľko sólových nahrávok. Spolu s kolegami z The Rolling Stones ho v roku 1989 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies