Spevák Robert Plant vydal nový album Lullaby and… The Ceaseless Roar

NETKY.SK • 10 September 2014, 10:47 • 2 min
Spevák Robert Plant vydal nový album Lullaby and… The Ceaseless Roar

BRATISLAVA - Spevák Robert Plant prichádza s novým, v poradí desiatym štúdiovým albumom Lullaby and... The Ceaseless Roar. Prvým singlom z nového album je pieseň Rainbow.

slovakia

left justify in out

Známy a úspešný spevák a hudobník nahral novinku so sprievodnou skupinou The Sensational Space Shifters, s ktorou vystúpil v júli aj na festivale Colours Of Ostrava. Album Lullaby and… The Ceaseless Roar je prvou Plantovou nahrávkou od roku 2010, keď priaznivcov potešil albumom Band Of Joy. Ešte o tri roky skôr niekdajší člen Led Zeppelin získal šesť cien Grammy za album Raising Sand, na ktorom spolupracoval s Alison Krauss.
      

Album ponúkne jedenásť songov, sú nimi Little Maggie, Rainbow, Pocketful Of Golden, Embrace Another Fall, Turn It Up, A Stolen Kiss, Somebody There, Poor Howard, House Of Love, Up On The Hollow Hill (Understanding Arthur), jedenástou je pieseň Arbaden (Maggie's Babby). V krajinách, kde je zvykom albumy recenzovať už pred vydaním, sa niekdajší člen legendárnych Led Zeppelin dočkal veľkých ovácií. Na serveri Metacritic.com, ktorý hromadí reakcie kritikov zo zásadných svetových médií na jednotlivé albumy alebo filmy, má Plantova novinka skóre 86 %. Predpokladá sa, že nadšenie recenzentov budú zdieľať aj poslucháči. V deň vydania sa album dostal na prvé miesta iTunes rebríčkov vo viacerých krajinách vrátane Slovenska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona