Spevák Prince v čase svojej smrti prechovával dosiaľ neznáme analgetiká

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 19:00 • 2 min
Spevák Prince v čase svojej smrti prechovával dosiaľ neznáme analgetiká

MINNEAPOLIS- Miestna polícia vyšetrujúca nedávnu smrť amerického speváka Princea požiadala o pomoc Národný úrad pre kontrolu obchodu s drogami (DEA).

slovakia

left justify in out

Polícia totiž po náhlom úmrtí umelca, ku ktorému došlo minulý týždeň vo štvrtok v jeho sídle a nahrávacom štúdiu Paisley Park pri meste Minneapolis, zistila, že prechovával lieky proti bolesti vydávané na predpis, informovala dnes stanica BBC.

 

Vyšetrovatelia sa zatiaľ nevyjadrili, či tieto analgetiká zohrali v prípade nejakú rolu. Pitva vylúčila možnú samovraždu, toxikologický rozbor odobratých vzoriek však môže trvať niekoľko týždňov.

 

DEA sa pokúsi zistiť druh a pôvod týchto liekov. Podľa stanice NBC existujú dohady, že spevák bol závislý od analgetika s názvom Percocet, ktorý užíval od roku 2009 na potlačenie bolestí v boku. Ten si mal poraniť na koncertoch.

 

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že s podozrivým liečivom súvisí aj prípad, keď Princeovo súkromné lietadlo muselo približne týždeň pred jeho smrťou núdzovo pristáť, keďže spevák podľa pilota nereagoval na podnety.

 

Spevák sa vtedy vracal z vystúpenia v štáte Georgia a bol prevezený do nemocnice v meste Moline v štáte Illiois. Prepustili ho však po niekoľkých hodinách po podozrení na predávkovanie liekmi, dopĺňa stanica CNN.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies