Spevák Phil Collins vyrazí v júni na turné

NETKY.SK • 17 Október 2016, 13:51 • 2 min
Spevák Phil Collins vyrazí v júni na turné

LONDÝN - Anglický hudobník a spevák Phil Collins vyrazí na turné Not Dead Yet.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatpäťročný interpret, ktorý vlani ohlásil návrat na hudobnú scénu, sa predstaví 4., 5.,7.,8. a 9. júna v londýnskej Royal Albert Hall, 11. a 12. júna v aréne Lanxess v Kolíne nad Rýnom a 18. a 19. júna v parížskej AccorHotels aréne. Vstupenky na koncerty sa dostanú do predaja v piatok 21. októbra.

 

Muzikant v roku 2011 vyhlásil, že si chce na chvíľu odpočinúť od hudby. Vlani v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone uviedol, že by rád vycestoval na turné, pretože jeho dvaja najmladší synovia "chcú vidieť, čo robí ich otec". "Boli ešte v plienkach, keď som bol naposledy na cestách. Milujú moju hudbu a rád by som ich vzal preč, aby si to mohli užiť. Nemyslím si, že chcem veľmi dlhé turné. Ale rád by som zahral na štadiónoch v Austrálii a na Ďalekom východe, ale určitá časť zo mňa chce vystupovať len v divadlách, takže uvidíme," povedal vtedy Collins.

 

Spevák plánuje 25. októbra vydať autobiografiu Not Dead Yet, v ktorej bude spomínať na tri skrachované manželstvá, alkoholizmus či zdravotné problémy. Nezabudne ani na kariérne vzostupy a pády a tiež na spolupráce s Ericom Claptonom či Robertom Plantom. V piatok 14. októbra ponúkol kompiláciu The Singles.

 

Philip David Charles "Phil" Collins sa stal známym ako člen skupiny Genesis, v ktorej pôsobí s prestávkami od roku 1970. S kapelou vydal úspešné albumy ako napríklad Selling England By The Pound (1973), Duke (1980), Abacab (1981), Genesis (1983), Invisible Touch (1986) či We Can't Dance (1991). Od roku 1981 pôsobí aj ako sólový interpret a na konte má osem štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná s názvom Going Back vyšla v roku 2010. Medzi jeho najznámejšie hity patria skladby ako In the Air Tonight, You Can't Hurry Love, Against All Odds (Take A Look At Me Now), Easy Lover (feat. Philip Bailey), One More Night, Two Hearts, Another Day In Paradise a I Wish It Would Rain Down. Na konte má napríklad sedem cien Grammy, Oscara či dva Zlaté glóbusy a v roku 2010 ho s ostatnými členmi Genesis uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies