Spevák Peter Aristone pripravuje nové EP

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 13:20 • 2 min
Spevák Peter Aristone pripravuje nové EP

BRATISLAVA - Slovenský spevák a hudobník Peter Aristone čoskoro prinesie fanúšikom a fanúšičkám darček v podobe nového EP.

slovakia

left justify in out

„Už som ho nahral, bola to absolútna bomba, aj keď zároveň asi najnáročnejšia práca v štúdiu, akú som doteraz zažil. Viem, že to znie ako klišé, ale mám pocit, že som ešte nič také dobré nespravil. Ten pocit som mal, aj keď som dokončil Gold a teraz bola veľká výzva prísť s niečím ešte lepším alebo minimálne s takým dobrým, ako prvé EP,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

Na novú štúdiovku zaradil spolu päť skladieb. „Pesničky sme dôsledne vyberali, pomáhal mi producent Sacha Skarbek, ktorý so mnou spolupracoval aj na Gold. Chceli sme na EP pôvodne zaradiť len štyri skladby, aby to bolo naozaj silné, žiadna vata, no nakoniec tie pesničky dopadli tak dobre, že sme sa rozhodli pridať ešte jednu. Mám z toho úžasný pocit, dúfam, že to moji fanúšikovia ocenia tiež,“ poznamenal Aristone, podľa ktorého je nové EP temnejšie ako Gold (2016). „Minimálne textami je pochmúrnejšie, tie skladby v sebe nesú väčšie napätie a riešim v nich aj iné témy ako lásku a vzťahy. Je tam napríklad jedna pieseň o príliš častom používaní moderných technológii, hlavne smartfónov a sociálnych sietí a aký majú tieto veci dopad na spoločnosť,“ priblížil hudobník.

EP plánuje vydať v júni, prvú skladbu z pripravovanej novinky by však rád vypustil do sveta už v apríli. „Chcem k nej natočiť aj videoklip. Akurát riešime scenár,“ prezradil Aristone, ktorého nasledujúci mesiac čaká i turné so speváčkou Mirkou Miškechovou. S mladou interpretkou sa v apríli predstavia v šiestich českých mestách. „Hľadal som k sebe na koncerty niekoho neokukaného a nie až tak známeho, kto pritom má svoje kvality a jedného dňa mi môj manažér pustil Mirkine nahrávky. Vtedy mi napadlo, že by to bolo skvelé spojenie, ísť spolu na turné. Jej piesne sú niečím unikátne, iné, ako počujete od slovenských interpretov. Celé mi to do seba výborne zapadalo. Cítim, že sa budeme výborne dopĺňať a verím, že to bude baviť aj ľudí na koncertoch. Tour pripravujeme už zhruba šesť mesiacov. Chystáme aj spoločné prekvapenie, ale už by to nebolo prekvapenie, keby som ho prezradil,“ usmial sa 36-ročný Bratislavčan.

Na rodné Slovensko sympatický hudobník zavíta až v lete. Aj keď doma nekoncertuje často, tunajšie vystúpenia si podľa vlastných slov vždy veľmi užije. „Naposledy som vystúpil na Slovensku minulý rok v decembri a predtým som si po Slovensku absolvoval ešte tour s Teamom. To bolo veľmi obohacujúce. Viac som sa oťukal na veľkom pódiu, na ktorom sa nepohybujem až tak často. Som nesmierne vďačný Paľovi Haberovi, že mi to umožnil. Zdvihlo mi to sebavedomie a posunulo ma to ďalej, hlavne čo sa týka živého vystupovania,“ uviedol Aristone, ktorý dnes podľa vlastných slov žije svoj sen. „Myslím, že sa mi podarilo to, o čom som sníval už od strednej školy, a to fungovať ako ozajstný profi muzikant na plný úväzok, písať pesničky, cestovať, vystupovať, hrať, spievať, nahrávať a všetko stále a čo najviac až do posledného vydýchnutia. Skrátka sen každého hudobníka. Som veľmi spokojný. Posledný rok bol pre mňa skutočným dobrodružstvom,“ uzavrel hudobník.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies