Spevák Martin Harich si zahrá v novom českom muzikáli

NETKY.SK • 29 November 2017, 10:06 • 2 min
Spevák Martin Harich si zahrá v novom českom muzikáli

BRATISLAVA - Slovenský spevák Martin Harich sa predstaví v pripravovanom českom muzikáli Chyť mě, jestli na to máš, ktorý je spracovaním snímky Chyť ma, ak to dokážeš (2002) Stevena Spielberga.

slovakia

left justify in out

Na doskách plzenského divadla J. K. Tyla stvárni hlavnú úlohu - mladého podvodníka Franka Abagnalea vydávajúceho sa za pilota, lekára či právnika. Agenta FBI Carla Hanrattyho, ktorý vyšetruje podvodníkovo vyčíňanie, si zahrá Martin Stránský. Premiéra inscenácie je naplánovaná na sobotu 2. decembra.

Vo filme si Abagnalea zahral Leonardo DiCaprio, rodák z Liptovského Mikuláša ho však plánuje stvárniť po svojom. "Postava sa dá stvárniť rôzne, DiCaprio je, samozrejme, skvelý. Osobne sa snažím nájsť spojenie medzi svojím pohľadom na samotný príbeh a mojím stvárnením postavy hlavného hrdinu. Verím, že tak vzniká niečo originálne," povedal o svojej úlohe.

 

Ako dodal, v muzikáli pôvodne hrať neplánoval. "Rád občas mením prostredie a spoznávam nových ľudí. Vystupovať v muzikáli som pôvodne neplánoval, ale príbeh ma doslova chytil za srdce. Zároveň na ňom pracuje veľa šikovných ľudí, ktorí do toho dávajú kus samého seba. A to je moje motto už od pätnástich rokov - obklopovať sa ľuďmi, ktorí robia svoju prácu srdcom. Preto som povedal áno," vysvetlil 22-ročný interpret.

Réžie projektu sa ujal Lumír Olšovský, podľa ktorého bolo obsadenie Martina Haricha do hlavnej roly správnou voľbou. "Jeho rebelská duša a schopnosť detského pozitívneho pohľadu na svet je presne to, čo som si pri postave Juniora predstavoval. Ak bude náš nový muzikál pôsobiť ako zábavná voľne plynúca a optimizmom nabíjajúca show, bude cieľ splnený. Potom sa už nikomu nepriznám, ako veľmi nás muzikál Chyť Mě potrápil. Extrémne náročné spevácke party, vynikajúce a náročné choreografie, sled filmových strihov - to všetko predstavenie ponúka. Dúfam preto, že v Plzni vznikol výnimočný muzikál. Prípravy Martin zvládol v neuveriteľnom tempe. Práca to bola ťažká, ale krásna a som vďačný za skúsenosť s konšteláciou mimoriadnych osobností, ktoré sa v tomto predstavení zišli," vyjadril sa režisér.

Martin Harich sa zviditeľnil v roku 2011 v show Česko Slovenská SuperStar, pričom ešte na jeseň toho roku vydal prvý album Príbeh snov (2011). Na konte má aj štúdiovku Nech (2013), z ktorej pochádza napríklad pieseň Asi mi horí tvár. V roku 2014 uviedol na trh akustický komplet G2 Acoustic Stage, vlani EP Pátram a 15. septembra album Mapy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies