Spevák Liam Gallagher predstavil počas prvého sólového koncertu aj nové skladby

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 11:15 • 2 min
Spevák Liam Gallagher predstavil počas prvého sólového koncertu aj nové skladby

BRATISLAVA - Anglický spevák Liam Gallagher absolvoval prvý sólový koncert. Vystúpenie sa konalo v utorok v jeho rodnom Manchestri. Na pódiu bolo aj 22 sviečok symbolizujúcich počet zosnulých obetí teroristického útoku v Manchestri, ktorý sa stal 22. mája po koncerte speváčky Ariany Grande.

slovakia

left justify in out

Niekdajší líder už nefungujúcej skupiny Oasis počas večera predstavil v premiére naživo skladby Greedy Soul, Wall Of Glass, Bold, Paper Crown, All I Need, I Get By, You Better Run a Universal Gleam. Okrem toho zazneli aj hity Oasis ako napríklad Rock ‘n’ Roll Star, Morning Glory, Be Here Now či Live Forever. Poslednú menovanú pieseň interpret odspieval spolu s fanúšikmi a fanúšičkami a cappella. Počas skladby Be Here Now si zahral aj bývalý gitarista Oasis Paul "Bonehead" Arthurs.

Gallagher plánuje uviesť na trh debutový sólový album s názvom As You Were. Dátum vydania ani tracklist zatiaľ nie sú známe. Prostredníctvom sociálnej siete Facebook však informoval, že dnes po 20:30 stredoeurópskeho času predstaví na BBC Radio 1 v premiére skladbu Wall Of Glass.

Liam Gallagher sa preslávil ako spevák spomínanej kapely Oasis, s ktorou vydal albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008).

 

Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi ním a jeho starším bratom Noelom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu. Noel následne založil kapelu Noel Gallagher's High Flying Birds. Liam s ostatnými členmi Oasis zas skupinu Beady Eye, ktorá stihla uviesť na trh dve štúdiovky - Different Gear, Still Speeding (2011) a BE (2013), no v októbri 2014 ukončila činnosť.

 


 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies