Spevák kapely Creed Scott Stapp trpí bipolárnou afektívnou poruchou

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 14:27 • 2 min
Spevák kapely Creed Scott Stapp trpí bipolárnou afektívnou poruchou

LOS ANGELES - Spevák americkej kapely Creed Scott Stapp sa lieči na bipolárnu afektívnu poruchu. Štyridsaťjedenročný rodák z Orlanda to prezradil magazínu People.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol, diagnózu mu určili počas liečby závislosti od alkoholu a drog, na ktorú sa prihlásil po tom, čo vlani spôsobil niekoľko ťažkosti sebe i svojej rodine.

 

"Psychicky som sa zrútil, za čo mohli alkohol a drogy. Halucinoval som. Mesiac som jazdil po USA, pričom som nasledoval anjela, ktorého som videl na kapote auta. Myslel som si, že moja rodina je zapletená s Islamským štátom a že mi zobrali milióny dolárov na podporu terorizmu," popísal hudobník udalosti z minulého roka. Stapp okrem toho vlani zverejnil na internete video, v ktorom tvrdil, že má veľké finančné problémy, nemá čo jesť a občas nemá kde bývať. V novembri ho zasa našla polícia na okraji cesty. Podľa správy úradu šerifa floridského okresu Madison, muzikant okrem iného nesúvisle rozprával o tom, že ho chcel niekto otráviť, pričom bol zjavne pod vplyvom drog. Podľa jeho manželky Jaclyn Stapp sa tiež vyhrážal samovraždou a hovoril, že počuje neznáme hlasy a vidí ľudí v ohni.

 

Po určení diagnózy mal Stapp problém poruchu prijať. "Je s tým spojená stigma. No Jaclyn mi hovorila: 'Prijmi to. Milujeme ťa.' Bola to úľava, pretože konečne sme mali odpoveď," vyjadril sa spevák, ktorý v súčasnosti okrem liečby psychickej poruchy pokračuje aj v liečbe od závislosti. "Nič nie je dôležitejšie ako moja triezvosť," vyhlásil.

 

Kapela Creed pôsobí na scéne od roku 1993, pričom v období 2004 až 2009 mala prestávku. Prvý album My Own Prison vydali v roku 1997. Po ňom nasledovali nahrávky Human Clay (1999) a Weathered (2001), s ktorými dobyli americký albumový rebríček Billboard 200. Zatiaľ poslednú, štvrtú štúdiovku Full Circle vydali v roku 2009. Na konte majú single ako One, Higher, With Arms Wide Open, My Sacrifice, One Last Breath či Rain. Podarilo sa im získať jednu cenu Grammy či štyri American Music Awards. Kapela má v súčasnosti prestávku. Stapp vydal ako sólový interpret albumy The Great Divide (2005) a Proof Of Life (2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona