Spevák kapely Arakain jazdí po Slovensku na motorke

NETKY.SK • 26 August 2014, 07:49 • 2 min
Spevák kapely Arakain jazdí po Slovensku na motorke

BRATISLAVA - Spevák českej kapely Arakain Jan Toužimský sa v Prešove pripojil k motorkárskemu projektu Discover More 2014. Hudobník a jeho manželka plánujú na motorke Street Glide absolvovať trasu Prešov - Bratislava - Praha.

slovakia

left justify in out

"Ľudia z Harley-Davidson si spomenuli, že rád jazdím a baví ma to. Preto ma oslovili, aby som absolvoval trasu Prešov - Bratislava - Praha. Je pre mňa veľká česť byť jedným z 50 jazdcov, ktorí spoločne absolvujú 20-tisíc kilometrov v 32 krajinách, je to niečo fantastické. Určite vznikne mnoho krásnych fotiek nádhernej slovenskej krajiny, hôr aj tejto výnimočnej motorky. Cez leto máme 30 koncertov, kedy je moja manželka doma a stará sa o naše dcérky. Preto je skvelé na chvíľu spoločne vypadnúť z reality a vyventilovať sa," uviedol muzikant, ktorý s kapelou vystúpi v piatok na Praha Harley Days.

 

Arakain plánujú na jeseň odohrať turné s kapelou Dymytry, s ktorou koncertovali aj na jar. "To turné bolo úspešné až tak, že si ľudia aj promotéri vyžiadali pokračovanie. V zime preto navštívime asi všetky mestá v Čechách, v ktorých sa nám dobre hrá, všetko funguje ako má a sú tam pekné sály. Uvažovali sme aj nad zopakovaním nášho Trash turné, na ktorom by opäť odzneli prvé dva albumy. Ale neviem, či sa to časovo stihne. Určite neplánujeme na ďalší rok vydať nový album, keďže sa ešte chceme venovať propagácii platne Adrenalinum," prezradil spevák a dodal, že na Slovensku by formácia mohla vystúpiť na budúci rok na jar. 

 

Skupina Arakain pôsobí na hudobnej scéne od 80. rokov minulého storočia. Vo formácii spievali aj Aleš Brichta, Lucie Bílá či Petr Kolář. Jan Toužimský sa k zoskupeniu pridal v roku 2005. Kapela uviedla na trh prvý album Thrash The Trash v roku 1990. Ich zatiaľ poslednou štúdiovkou je spomínaná nahrávka Adrenalinum (2014). 

 

Informácie agentúre SITA poskytol za Arakain a Harley-Davidson Prešov PR manažér Edo Kopček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies