Spevák Jello Biafra odmietol vystúpiť s Dead Kennedys

NETKY.SK • 20 Február 2017, 13:31 • 2 min
Spevák Jello Biafra odmietol vystúpiť s Dead Kennedys

BRATISLAVA - Americký spevák Jello Biafra odmietol vystúpiť s jeho niekdajšou punk-rockovou kapelou Dead Kennedys.

slovakia

left justify in out

Formácia dostala ponuku na koncert s pôvodným spevákom od organizátorov podujatia Riot Fest, ktoré sa bude konať na jeseň v Chicagu. Informáciu prezradil prostredníctvom sociálnej siete Facebook gitarista kapely East Bay Ray. "Dead Kennedys dostali úprimnú pozvánku na reunion, ktorý by sa konal na jeseň na Riot Feste v Chicagu. Jello Biafra to však odmietol. Klaus Flouride, D.H. Peligro a ja sme boli za," napísal muzikant.


Dead Kennedys vznikli v roku 1978 v San Franciscu. Do ukončenia činnosti v roku 1986 vydali albumy Fresh Fruit for Rotting Vegetables (1980), Plastic Surgery Disasters (1982), Frankenchrist (1985) a Bedtime for Democracy (1986). Skupina sa dala dokopy v roku 2001, pričom namiesto Biafru spieval Brandon Cruz.

 

Súčasným spevákom formácie je Ron "Skip" Greer. Päťdesiatosemročný Biafra sa venoval rôznym sólovým projektom i politike. S bývalými spoluhráčmi z kapely sa tiež súdil pre nevyplácanie tantiém. Do sporu sa dostali aj pre komerčné využívanie tvorby Dead Kennedys.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona