Spevák James Blunt vydá v marci nový album The Afterlove

NETKY.SK • 25 Január 2017, 16:16 • 2 min
Spevák James Blunt vydá v marci nový album The Afterlove

BRATISLAVA – Spevák a skladateľ James Blunt ohlásil vydanie nového, v poradí piateho štúdiového albumu. Dostal názov The Afterlove a na pultoch obchodov s hudobnými nosičmi sa objaví 24. marca.

slovakia

left justify in out

James Blunt sa preslávil v roku 2004, keď vydal debutový album Back To Bedlam, ktorý aj vďaka hitu You're Beautiful je v Anglicku komerčne najúspešnejším albumom nultých rokov a šestnástym najpredávanejším titulom v britskej histórii. Celosvetovo si nahrávku kúpilo 11 miliónov poslucháčov. Niekdajší dôstojník britskej armády, ktorý v 90. rokoch slúžil v Kosove, za album získal hneď niekoľko cien vrátane dvoch Brit Awards.

 

S ďalšími albumami sa mu už tak nedarilo, až v roku 2013 reštartoval hudobnú kariéru s albumom Moon Landing. Spevákovi prospel návrat k prostému pesničkárstvu a menej vyumelkovaným piesňam. Moon Landing pobudol 33 týždňov v britskej Top 40 s najvyšším umiestnením na druhej pozícii, špicu hitparád okupoval v Rakúsku a Švajčiarsku. Single Postcards, Heart To Heart a predovšetkým Bonfire Heart si dobre viedli aj na Slovensku.

 

Nakoniec aj jeho koncertná návšteva v októbri 2014 u nás v ňom zanechala úžasné spomienky, keď si spoza dverí veľmi dojatý vypočul orchestrálne verzie jeho dvoch hitov, ktoré zahrala Vojenská hudba Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Novinku The Afterlove pripravil s tímom skúsených spolupracovníkov, medzi ktorými sú aj Ed Sheeran alebo spevák Ryan Tedder z One Republic.

 

Anglický folk-rockový spevák, skladateľ a gitarista James Blunt (rodený James Hillier Blount, *22.2.1974, Tidworth, Wiltshire) pochádza z rodiny armádneho dôstojníka. Detstvo prežil v Anglicku, na Cypre a v Nemecku, kde jeho otec, plukovník britského letectva slúžil ako pilot bojového vrtuľníka. James vyštudoval kráľovskú vojenskú akadémiu, po nej slúžil ako dôstojník britskej armády v jednotke NATO v kosovskej Prištine.

 

Z armády odišiel a v roku 2003 vycestoval do Los Angeles, aby sa venoval iba hudbe. V októbri 2004 vydal debutový album Back To Bedlam, na ktorom boli hity You're Beautiful a Goodbye My Lover. Jeho predaj prekročil 11 miliónov nosičov. V septembri 2007 vydal druhý album All The Lost Souls s hitmi 1973, Same Mistake či Carry You Home, v novembri 2010 tretí s názvom Some Kind Of Trouble. V októbri 2013 vyšiel jeho štvrtý album Moon Landing.

 

V anglickej TOP 40 mal zatiaľ osem skladieb, jednu z nich, You're Beautiful (2005) na prvom mieste. V Bratislave koncertoval už dvakrát, 26. októbra 2008 a 28. októbra 2014. Získal päť nominácií na Cenu Grammy, ani jednu však zatiaľ nepremenil na sošku gramofónika. The Afterlove je jeho piaty štúdiový album.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies