Spevák Jack White vytvoril svetový rekord v najrýchlejšom vydaní platne

NETKY.SK • 21 Apríl 2014, 11:45 • 2 min
Spevák Jack White vytvoril svetový rekord v najrýchlejšom vydaní platne

NASHVILLE - Americký rockový spevák a hudobník Jack White vytvoril v sobotu svetový rekord, keď za menej než štyri hodiny nahral, vydal a pripravil na predaj dvojskladbový vinylový singel. Podujatie sa uskutočnilo v rámci tohtoročného Dňa hudobných obchodov (Record Store Day), informovalo dnes internetové vydanie magazínu New Musical Express.

slovakia

left justify in out

White vstúpil do svojho súkromného nahrávacieho štúdia v meste Nashville o 10.00 h miestneho času s dvojicou spoluhráčov, s ktorými nahral novú autorskú skladbu "Lazaretto" a pieseň "Power of My Love" od Elvisa Presleyho, určenú na B-stranu singla. Pásy odniesli do tamojšej gramofónovej továrne United Record Pressing, kde vyrobili limitovaný počet platní.
      

O tri hodiny, 55 minút a 21 sekúnd sa 38-ročný frontman skupiny White Stripes dostavil pred budovu svojho vydavateľstva Third Man Records s várkou čerstvo zabalených sedempalcových singlov, ktoré začal predávať čakajúcim fanúšikom. Rekord dosiaľ držala švajčiarska skupina Vollgas Kompanie, ktorá svoj album "Live" z roku 2008 vydala iba jeden deň po jeho nahraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona