Spevák Gregg Allman zrušil všetky tohtoročné koncerty

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 13:28 • 2 min
Spevák Gregg Allman zrušil všetky tohtoročné koncerty

BRATISLAVA - Americký spevák a hudobník Gregg Allman zrušil všetky tohtoročné koncerty. Šesťdesiatdeväťročný interpret o tom informoval prostredníctvom oficiálnej webstránky www.greggallman.com, pričom dôvod svojho rozhodnutia zatiaľ neprezradil.

slovakia

left justify in out

Niekdajší člen už nefungujúcej kapely The Allman Brothers Band vlani v auguste z vážnych zdravotných dôvodov zrušil 28 vystúpení. Na pódiá sa vrátil v októbri a následne odvolal zimné koncerty. Muzikant zažil podobnú situáciu aj v roku 2011, keď musel pre zdravotné komplikácie zrušiť zvyšok turné. Po transplantácii pečene z roku 2010 sa totiž u neho objavili respiračné ťažkosti, ktoré si vyžiadali operáciu pľúc. Bojoval tiež s hepatitídou C, ktorou sa nakazil prostredníctvom tetovacej ihly. 

Gregory LeNoir "Gregg" Allman je jedným zo zakladajúcich členov spomínanej The Allman Brothers Band, ktorá vznikla v roku 1969 na Floride. Debutovali v tom istom roku eponymným albumom, no väčší úspech zaznamenali s nahrávkou Brothers And Sisters (1973) a hitom Ramblin' Man. Formácia sa však na vrchole kariéry musela vyrovnať s tragickými udalosťami.

 

V roku 1971 zahynul pri nehode na motocykli ich gitarista a Allmanov brat Duane a o rok neskôr sa rovnakým spôsobom neďaleko miesta Duaneovej smrti zabil i basgitarista Berry Oakley. V roku 1976 sa rozpadli, no onedlho sa dali opäť dohromady a v rôznych zostavách a s viacerými prestávkami hrali až do roku 2014. Medzi ich ďalšie štúdiovky patria napríklad Win, Lose Or Draw (1975), Enlightened Rogues (1979) alebo Where It All Begins (1994). V roku 1995 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a v roku 2012 im udelili Grammy za celoživotné dielo.

 

Gregg Allman má ako sólový interpret na konte celkovo šesť štúdioviek, z ktorých najúspešnejšími sú debut Laid Back (1973), I'm No Angel (1987) a zatiaľ posledná Low Country Blues (2011). Magazín Rolling Stone ho vo svojom rebríčku 100 najlepších spevákov všetkých čias zaradil na 70. priečku. V roku 2012 vydal autobiografiu My Cross to Bear. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies