Spevák Dave Matthews a Tim Reynolds vystúpia vo Viedni aj Prahe

NETKY.SK • 22 Január 2017, 18:54 • 2 min
Spevák Dave Matthews a Tim Reynolds vystúpia vo Viedni aj Prahe

BRATISLAVA - Americký spevák a hudobník Dave Matthews a gitarista Tim Reynolds, ktorí pôsobia vo formácii Dave Matthews Band, sa predstavia v Rakúsku a Českej republike.

slovakia

left justify in out

Dvojica najprv zahrá 1. apríla vo Wiener Konzerthaus a o deň neskôr v pražskom komplexe Forum Karlín. Koncerty budú súčasťou ich európskeho turné, ktoré odštartujú 20. marca v Londýne. Nasledovať budú aj zastávky v Dubline, Amsterdame, Kodani, Berlíne, Turíne a nakoniec 7. apríla v Miláne.


Kapela Dave Matthews Band vznikla v roku 1991 vo Virgínii, pričom v súčasnosti ju okrem Matthewsa a Reynoldsa aj Carter Beauford, Stefan Lessard, Boyd Tinsley, Rashawn Ross a Jeff Coffin.

 

Debutovali o dva roky neskôr nahrávkou Remember Two Things, po ktorej nasledovali albumy Under The Table And Dreaming (1994), Crash (1996), Before These Crowded Streets (1998), Everyday (2001), Busted Stuff (2002), Stand Up (2005), Big Whiskey & The GrooGrux King (2009) a Away From The World (2012). So všetkými okrem prvých troch menovaných sa im podarilo dobyť americký rebríček Billboard 200. Na konte majú aj množstvo živých nahrávok.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona