Spevák Chris Rea vystúpi vo Viedni, Budapešti aj Prahe

NETKY.SK • 24 Apríl 2017, 12:53 • 2 min
Spevák Chris Rea vystúpi vo Viedni, Budapešti aj Prahe

BRATISLAVA - Anglický spevák a hudobník Chris Rea absolvuje od 7. októbra do 12. decembra európske turné, v rámci ktorého sa predstaví aj v Rakúsku, Maďarsku a Českej republike.

slovakia

left justify in out

Rodák z Middlesbrough vystúpi 3. novembra vo viedenskej Stadthalle, 6. novembra v Papp László Sportaréne v Budapešti a 7. novembra v pražskom Kongresovom centre. Okrem toho odohrá koncerty aj v Holandsku, Francúzsku, Nemecku či Veľkej Británii. Šesťdesiatšesťročný hudobník plánuje koncertnou šnúrou podporiť pripravovaný štúdiový album Road Songs for Lovers, ktorý uvedie na trh v priebehu roka. Vstupenky na koncerty sa dostanú do predaja 28. apríla.

Chris Rea sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1973, keď začal pôsobiť v kapele Magdalene. Následne založil vlastnú skupinu Beautiful Losers, ktorú však neskôr opustil a vydal sa na sólovú dráhu. Debutoval v roku 1978 nahrávkou Whatever Happened to Benny Santini?.

 

V súčasnosti má na konte 23 štúdiových albumov, 11 kompilácií, jednu živú nahrávku a taktiež soundtrack filmu La Passione (1996).

 

Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Josephine, Driving Home for Christmas, The Road to Hell, Julia, You Can Go Your Own Way, Nothing To Fear alebo On The Beach.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona