Spevák Chris Cornell bude mať v Seattli sochu

NETKY.SK • 11 August 2017, 12:16 • 2 min
Spevák Chris Cornell bude mať v Seattli sochu

SEATTLE - Vdova po hudobníkovi Chrisovi Cornellovi najala umelca, ktorý vytvorí sochu jej zosnulého manžela.

slovakia

left justify in out

Tú plánujú umiestniť v jeho rodnom Seattli. Vicky Cornell to prezradila v rozhovore pre denník The Seattle Times s tým, že autorom sochy bude Wayne Toth, ktorý sa postaral aj o podobizeň Johnnyho Ramonea na jeho hrobe na losangeleskom Hollywood Forever Cemetery, kde je pochovaný aj Cornell.

Rodinný priateľ a právnik Mark Johnson podľa jej slov v súčasnosti v spolupráci s mestom hľadá pre sochu vhodné miesto, čo pre agentúru AP potvrdil i hovorca starostu Seattlu. Dokončenie sochy podľa jej slov potrvá zhruba sedem mesiacov.

Chris Cornell sa narodil 20. júla 1964 v Seattli. Preslávil sa najmä ako spevák a gitarista kapely Soundgarden, ktorá vznikla v roku 1984 a patrila medzi priekopníkov grungeu. S formáciou vydal šesť štúdioviek, medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Spoonman, Black Hole Sun či Black Rain.

 

S kapelou Audioslave uviedol na trh v rokoch 2002 až 2006 tri albumy a so skupinou Temple of the Dog zas v roku 1991 eponymnú nahrávku. Cornell, ktorý mal hlasový rozsah takmer štyri oktávy, sa venoval aj sólovej kariére. Vydal albumy Euphoria Morning (1999), Carry On (2007), Scream (2009), Higher Truth (2015) či živú nahrávku Songbook (2011).

 

Za skladbu The Keeper z filmu Kazateľ Kalašnikov (2011) ho nominovali na Zlatý glóbus. Je tiež spoluautorom a interpretom piesne You Know My Name z bondovky Casino Royale (2006). Americký dvojtýždenník Rolling Stone ho označil za deviateho najlepšieho speváka všetkých čias. Zomrel 18. mája vo veku 52 rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies