Spevák a herec Art Garfunkel vydá v septembri autobiografiu

NETKY.SK • 1 Február 2017, 16:20 • 2 min
Spevák a herec Art Garfunkel vydá v septembri autobiografiu

BRATISLAVA - Americký spevák a herec Art Garfunkel vydá 26. septembra autobiografiu What Is It All But Luminous: Notes From an Underground Man.

slovakia

left justify in out

Niekdajší člen dua Simon & Garfunkel bude v novinke spomínať na detstvo v rodnom New Yorku, na začiatky kariéry, vzťah s bývalým kolegom zo spomínanej formácie Paulom Simonom, nezabudne tiež na herecké zážitky či problémy s hlasivkami a návrat na scénu. Sedemdesiatpäťročný spevák sa tento rok predstaví v rámci turné napríklad vo Francúzsku a Taliansku.

 

Arthur Ira Garfunkel sa preslávil v spomínanej formácii Simon & Garfunkel. Dvojica najskôr vystupovala pod názvom Tom & Jerry. Simon & Garfunkel majú na konte päť štúdioviek - Wednesday Morning, 3 A.M. (1964), Sounds of Silence (1966), Parsley, Sage, Rosemary and Thyme (1966), Bookends (1968) a Bridge Over Troubled Water (1970). Medzi ich hity patria skladby ako The Sound of Silence, I Am a Rock, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge over Troubled Water či Cecilia.

 

Formácia s prestávkami fungovala do roku 2010, keď museli zrušiť naplánované turné a to pre Garfunkelove problémy s hlasivkami. Na konte majú niekoľko cien Grammy, pričom jednu získali za celoživotný prínos. V roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Garfunkel vydal od roku 1973 desať sólových albumov. Zahral si tiež vo filmoch ako Hlava 22 (1970) či Bad Timing (1980). Vďaka snímke Telesné vzťahy (1971) si vyslúžil nomináciu na Zlatý glóbus v kategórii Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona