Speváčka Vera Lynnová oslávi 100. narodeniny vydaním nového albumu

NETKY.SK • 3 Február 2017, 06:58 • 2 min
Speváčka Vera Lynnová oslávi 100. narodeniny vydaním nového albumu

LONDÝN - Britská speváčka, textárka a herečka Vera Lynnová, známa ešte z čias druhej svetovej vojny, sa chystá tento rok osláviť svoje 100. narodeniny vydaním nového albumu, na ktorom sa objavia aj mnohé z jej najznámejších skladieb.

slovakia

left justify in out

Nový album s názvom "Vera Lynn 100" vyjde 17. marca, a to tri dni pred Lynnovej 100. narodeninami. Speváčka vyjadrila dnes dojatie nad tým, že jej piesne sú stále obľúbené.

 

Lynnová bola vďaka špeciálnym vystúpeniam pre príslušníkov britských ozbrojených síl počas druhej svetovej vojny známa ako "miláčik vojakov". Jej skladby ako We'll Meet Again či (There'll Be Bluebirds Over) The White Cliffs of Dover boli považované takpovediac za vojnové hymny.

 

Svoje dávne hity, ktoré sa objavia na novom albume, Lynnová neprespievala. Chcela si totiž podľa vlastných slov zapamätať svoj hlas tak, ako znel kedysi. Viaceré známe sklady sa však na albume objavia v nových aranžmánoch.

"Je nádherné počuť znova moje piesne prezentované tak krásne celkom novým spôsobom," povedala Lynnová, ktorú citovala spravodajská stanica BBC.

 

Lynnová svoje sté narodeniny okrem nového albumu oslávi tiež sprievodným koncertom. Ten sa bude konať 18. marca v londýnskom divadle Palladium a jeho výťažok bude venovaný charite pomáhajúcej deťom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies