Spevácka súťaž Eurovízia bude mať nové pravidlá

NETKY.SK • 18 Február 2016, 14:25 • 2 min
Spevácka súťaž Eurovízia bude mať nové pravidlá

BRATISLAVA - Eurovision Song Contest bude mať od aktuálneho ročníka nové pravidlá. Oznámila to Európska vysielacia únia, ktorá je organizátorom známeho podujatia. Príčinou zmien v štatúte súťaže, ktoré sú najväčšie od roku 1975, je snaha o dosiahnutie väčšieho napätia. Víťazi ostatných ročníkov súťaže boli totiž známi ešte skôr, ako všetky zapojené krajiny oznámili výsledky národného hlasovania.

slovakia

left justify in out

V predošlých rokoch Eurovízie za každú zúčastnenú krajinu hlasovali profesionálna porota a verejnosť. Pridelené body sa skombinovali a výsledky oznámil zástupca danej krajiny. Od aktuálneho ročníka budú zástupcovia krajín oznamovať iba výsledky hlasovania národnej poroty. Body, ktoré jednotliví súťažiaci získali prostredníctvom hlasovania verejnosti z každej zúčastnenej krajiny, sa zatiaľ skombinujú a súčty oznámi na záver moderátor podujatia, pričom súťažiaceho, ktorý získal najviac bodov, ohlási ako posledného. Výsledky hlasovania verejnosti v jednotlivých krajinách organizátori zverejnia neskôr na oficiálnej stránke podujatia. Rovnaký princíp oznamovania výsledkov použijú aj v semifinálových kolách.

 

"Nový spôsob hlasovania zaručí, že pieseň, ktorá sa najviac páči verejnosti, získa dvanásť bodov bez ohľadu na to, ako hlasovala porota," priblížil výkonný supervízor súťaže Jon Ola Sand. "Táto zmena formátu vnesie novú úroveň napätia do záveru Eurovision Song Contest," povedal zasa výkonný producent aktuálneho ročníka podujatia Martin Österdahl.

 

Víťazom 60. ročníka sa stal Švéd Mans Zelmerlow, vďaka čomu sa ďalší ročník Eurovision Song Contest uskutoční v Štokholme. Semifinálové kolá sa budú konať 10. a 12. mája 2015, podujatie vyvrcholí 14. mája.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona