Speváčka Sinéad O'Connor vstúpila do politickej strany Sinn Féin

NETKY.SK • 10 December 2014, 09:36 • 2 min
Speváčka Sinéad O'Connor vstúpila do politickej strany Sinn Féin

DUBLIN - Írska poprocková speváčka Sinéad O'Connor vstúpila do nacionalisticko-ľavicovej strany Sinn Féin. Kontroverzná umelkyňa to oznámila dnes na sociálnej sieti Facebook, napísal denník Belfast Telegraph.

slovakia

left justify in out

Ako hlavný dôvod svojho kroku uviedla, že Íri "nevlastnia vlastnú krajinu". Kritizovala však prestarnuté vedenie strany a vyzvala ho, aby odstúpilo, vrátane predsedu Gerryho Adamsa. Podľa speváčky by to bola ich "najvyššia obeť".

 

"Ak by Sinn Féin odovzdala vedenie ľuďom, ktorí sa narodili v rokoch 1983-85 a neskôr, členská základňa strany by sa zvýšila o milión percent. Strana by sa zároveň prestala spájať s príšernými vecami z minulosti," napísala O'Connor.

 

Speváčka ďalej uviedla, že vyhlásenie Írskej republiky z roku 1916 sa v krajine nectí a Sinn Féin je jedinou politickou stranou, ktorá dokáže "naplniť odsek tri a štyri Vyhlásenia". Írsko by rada videla ako "naozajstnú socialistickú" krajinu.

 

"Chcem, aby radoví občania ako ja mohli priniesť zmeny, vďaka ktorým by dostalo každé dieťa rovnakú opateru a každý človek rovnaké práva. Uvedomila som si, že najlepším spôsobom revolty je ísť voliť," citoval umelkyňu portál TheJournal.ie.

 

Sinn Féin sa na spoluprácu s O'Connorovou teší a jej príchod do strany privítala. "Narastajúci počet ľudí vníma Sinn Féin ako silu pre zásadnú zmenu. Prostredníctvom Sinéad strana predstaví zmeny v celom Írsku," uviedol hovorca strany.

 

Sinn Féin je aktívna v Írskej republike i v Severnom Írsku, ktoré je súčasťou Spojeného kráľovstva. Dlhodobo sa usiluje o vytvorenie zjednoteného Írska. V minulosti bola spájaná s Írskou republikánskou armádou (IRA), obviňovanou z terorizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies