Speváčka Shakira vyzvala na ochranu detí celého sveta

NETKY.SK • 23 September 2015, 09:01 • 2 min
Speváčka Shakira vyzvala na ochranu detí celého sveta

NEW YORK - Kolumbijská speváčka a skladateľka Shakira vyzvala dnes svetových lídrov a občiansku spoločnosť, aby spoločne niesli bremeno a uprednostnili ochranu utečencov, predovšetkým však detí.

slovakia

left justify in out

Latinskoamerická kráska využila dnes podľa agentúry DPA silu vlastného hviezdneho vplyvu a vyjadrila sa k aktuálne utečeneckej kríze v Európe a na Blízkom východe. Podľa 38-ročnej hudobníčky by sa mali národy zísť a nájsť riešenie konfliktu v Sýrii a následnej migračnej krízy. "Deti by nemali platiť cenu za vojnu," povedala Shakira na pôde sídla OSN v New Yorku iba niekoľko dní pred výročným vrcholným zasadaním Valného zhromaždenia OSN.

 

"Zodpovednosť nesieme dnes všetci a nemôžeme pred ňou utiecť - ani svetoví lídri ani my, občianska spoločnosť," uviedla Shakira. Speváčka sa podľa DPA zasekla, keď spomenula fotografiu mŕtveho trojročného chlapca, ktorého vyplavilo na pláž po havárii lode, na ktorej sa s rodinou pokúšal doplaviť do Európy.

 

"Zakaždým, keď myslím na kurdských bratov, myslím na slová piesne Johna Lennona Imagine - Predstav si, že všetci ľudia sa budú spoločne deliť sa o svet," priznala Shakira. "Prečo by sme sa nemohli spoločne deliť o celý svet? Čo nám v tom bráni?" dodala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies