Speváčka Miriam Kaiser dozrela pri tvorbe svojho druhého albumu

NETKY.SK • 28 Február 2017, 16:01 • 2 min
Speváčka Miriam Kaiser dozrela pri tvorbe svojho druhého albumu

BRATISLAVA - Slovenská skladateľka, huslistka a speváčka Miriam Kaiser podľa vlastných slov pri tvorbe svojej druhej štúdiovky Colour Sounds hudobne dozrela a pochopila samu seba.

slovakia

left justify in out

„Keď si teraz s odstupom času uvedomím celú tú cestu, ktorá je za nami, tak sa niekedy až čudujem, že som to dala. Som rada, že som to vydržala, aj napriek tomu, že začiatky boli hrozné... Veriť si a ísť za pocitom, že máte robiť hudbu, keď na začiatku nemáte absolútne nič... Bol to taký krok do neznáma, vôbec to nebolo jednoduché,“ priznala hudobníčka v rozhovore pre agentúru SITA.

Túžbu skladať inštrumentálne piesne na štýl, aký prináša na albume Colour Sounds, mala však Kaiser zapísanú tak hlboko v podvedomí, že sa jej pred pár rokmi vraj demonštrovala i v sne. „Kedysi dávno sa mi sníval taký sen, počula som v ňom hudbu. Vtedy som ju ešte ani nerobila, mala som len hmlistú predstavu, že by som raz chcela niečo tvoriť, ale vôbec som netušila, ako by to malo vyzerať. Pamätám si však, že tá hudba v sne bola strašne krásna, taká farebná, ale nebola to klasická hudba, aj keď pôsobila trošku symfonicky. Bolo tam veľa nástrojov a viem, že ma v tom sne hrozne upútala. Bol to pre mňa taký neobyčajný zážitok. Nedokázala som pochopiť, že sa mi vôbec môže snívať niečo, čo ma tak zaujme. A potom po niekoľkých rokoch vzniklo Colour Sounds a ja si dnes hovorím, že to je ako keby sme vstúpili do niečoho, čo už bolo dávno pripravené. Akoby nejaká rieka niekde už dávno vyvierala a teraz sme do nej vošli. Zároveň sa mi často v čase, keď album vznikal, snívalo, že som tehotná a že sa mi narodí dieťa. Teraz si hovorím, že to malo byť toto dieťa, to hudobné,“ poznamenala na margo štúdiovky.

Mladá inštrumentalistka plánuje čoskoro verejnosti predstaviť z albumu formou singlov ďalšie dve skladby. „Zdá sa mi, že by mohli zaujať slovenského poslucháča. Jedna z nich je pieseň Poznaná, tá je viac popová a druhá Skôr ako sa rozvidní, tá má zas charakter ľudovej piesne, je inšpirovaná našou známou ľudovou piesňou Čierne oči,“ priblížila Kaiser, ktorá sa čoskoro opäť postaví aj na pódium. „Snažíme sa momentálne vybavovať si vystúpenia po Slovensku. Najbližší koncert nás čaká 25. marca v Poprade a črtajú sa aj ďalšie mestá, ktoré majú o koncerty záujem. V lete by sme mali mať tiež vystúpenie v Bojniciach. Plánujeme hrať aj v synagógach. Celý tento projekt sa totiž dá robiť aj veľkolepým spôsobom, až priam orchestrálne. Dávame však dokopy aj také jednoduché pesničkárske klubové koncerty. A možno nás diváci čoskoro uvidia aj na world music festivaloch,“ uviedla skladateľka. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies