Speváčka Lorde zverejnila skladbu Sober

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 14:21 • 2 min
Speváčka Lorde zverejnila skladbu Sober

BRATISLAVA - Novozélandská speváčka Lorde zverejnila skladbu Sober. Pieseň sa bude nachádzať na očakávanom albume Melodrama, ktorý vyjde 16. júna.

slovakia

left justify in out

Novinka bude obsahovať celkovo jedenásť skladieb, z ktorých interpretka predtým predstavila piesne Liability, Perfect Places a Green Light. K poslednej menovanej zverejnila aj videoklip.

 

Dvadsaťročná rodáčka z Aucklandu sa tento rok predstaví napríklad na poľskom festivale Open'er, ktorý sa bude konať od 28. júna do 1. júla v meste Gdynia.

Lorde, vlastným menom Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, sa preslávila v októbri 2013, keď sa vo veku 16 rokov a 11 mesiacov stala so skladbou Royals najmladším interpretom, ktorý sa dostal na čelo Billboardu Hot 100 od 14. novembra 1987, keď v ňom triumfovala americká speváčka Tiffany s piesňou I Think We're Alone Now.

 

Lorde sa stala aj prvým novozélandským hudobníkom, ktorý tento rebríček dobyl ako hlavný interpret. Skladba Royals vyšla najprv na jej debutovom EP The Love Club (2013) a neskôr aj na albume Pure Heroine (2013). Táto pieseň jej vyniesla aj dve ceny Grammy.

 

Časopis Time ju v roku 2013 zaradil do zoznamu najvplyvnejších tínedžerov na svete a v nasledujúcom roku sa dostala do zoznamu najvplyvnejších ľudí do 30 rokov podľa magazínu Forbes.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona