Speváčka Kristína Prekopová vydáva album Úsvit

NETKY.SK • 22 November 2016, 13:28 • 2 min
Speváčka Kristína Prekopová vydáva album Úsvit

BRATISLAVA - Slovenská džezová speváčka Kristína Prekopová vydáva druhý štúdiový album Úsvit. Interpretka, ktorá debutovala v roku 2013 albumom Chvíľu buď môj, uvedie novinku do života v stredu v bratislavskom Kafé Scherz.

slovakia

left justify in out

Na nahrávke sa bude nachádzať celkovo dvanásť skladieb, pričom na niektorých so speváčkou autorsky spolupracoval český filmár a šansoniér Patrik B. Ulrich. Hudobníčka sa pritom podieľala spolu s Tiborom Feledim aj na aranžmánoch a produkcii albumu. O zvukovú réžiu, mix a mastering sa následne postaral František Zuštin. Album vznikal v štúdiu Garage Petra Preložníka a v štúdiu Jána Mudrocha v Modre.


Na nahrávaní sa okrem Prekopovej (klavír, spev) zúčastnili aj členovia jej sprievodnej kapely - Ján „Balthazar“ Borza (kontrabas), Vladimír „Jimmy“ Nikulin (gitara) a Juraj David Raši (perkusie, bicie). Ako hudobní hostia sa na albume predstavili interpreti ako napríklad Milo Suchomel, Erik Rothenstein, Stanislav Palúch, Ján Šiška a Viliam Majer.


Za textami piesní stoja napríklad speváčkina mama Marcela, český pesničkár a filmár Jiří Vondrák či tiež Tomáš Ferenčák, Peter Babál alebo Iveta Kopajová.


Kristína Prekopová sa okrem spevu venuje tiež moderovaniu hudobných relácií a príležitostnému herectvu. Pôsobila v rádiách Devín či Regina. Ako herečka sa objavila v komédii Obchodníci (2013) a televíznom projekte Rodinné prípady (2012 - 2014).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies