Speváčka Joni Mitchell robí veľké pokroky

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 13:43 • 2 min
Speváčka Joni Mitchell robí veľké pokroky

LOS ANGELES - Kanadská speváčka Joni Mitchell, ktorú našli 31. marca v bezvedomí v jej dome a neskôr jej diagnostikovali aneuryzmu mozgových ciev, robí veľké pokroky.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dokumentov, ktoré na losangeleský súd doručili 2. júla. Píše sa v nich o opatrovníctve interpretky a právnička Rebecca J. Thyne, ktorá hudobníčku navštívila 26. júna, sa v nich vyjadruje k jej zdravotnému stavu. „Keď som prišla, sedela v kuchyni a sama jedla,“ uviedla Thyne, ktorá sa s Mitchell rozprávala aj o opatrovníctve. Dočasne ním poverili jej dlhoročnú priateľku Leslie Morris, pričom speváčka si praje, aby to tak bolo aj naďalej. „Povedala mi tiež, že má skvelú opateru. Očividne bola šťastná, že je doma. Robí veľké pokroky. Každý deň cvičí a očakáva sa, že sa úplne uzdraví,“ doplnila právnička.

 

Sedemdesiatjedenročnú Mitchell našli v marci v bezvedomí v jej dome v losangeleskej štvrti Bel-Air. Speváčka sa prebrala už počas prevozu do nemocnice, kde ju hospitalizovali na oddelení intenzívnej starostlivosti. Tam sa podrobila viacerým testom, počas ktorých bola podľa jej zástupcov pri vedomí a v dobrej nálade. Neskôr však portál TMZ na základe získaných dokumentov informoval, že Mitchell je v kóme a Morris požiadala súd, aby sa stala jej opatrovníčkou. V oficiálnom vyhlásení na speváčkinej webstránke však túto informáciu popreli s vyjadrením, že interpretka je pri plnom vedomí a Morris dostala iba právomoc robiť rozhodnutia ohľadom zdravotnej starostlivosti po tom, ako Mitchell prepustia z nemocnice.

 

Joni Mitchell, vlastným menom Roberta Joan Anderson, debutovala v roku 1968 albumom Song To A Seagull. V súčasnosti má na konte 19 štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná s názvom Shine sa dostala na trh v roku 2007. Americký magazín Rolling Stone zaradil jej nahrávku Blue (1971) na 30. miesto v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias. Speváčka získala celkovo osem cien Grammy, vrátane jednej za celoživotný prínos. Od roku 1997 je členkou Rock'n'rollovej siene slávy. Okrem hudby sa venuje maľovaniu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies