Speváčka Jenni Riverová zahynula pri leteckom nešťastí

NETKY.SK • 11 December 2012, 07:51 • 2 min
Speváčka Jenni Riverová zahynula pri leteckom nešťastí

Speváčka Jenni Riverová zahynula pri leteckom nešťastí - Celebrity Počas svojej kariéry predala približne 15 miliónov hudobných nosičov a získala viacero ocenení vrátane niekoľkých nominácií na cenu Latin Grammy Award. Úrady dnes potvrdili, že americká sp

slovakia

left justify in out

img

Počas svojej kariéry predala približne 15 miliónov hudobných nosičov a získala viacero ocenení vrátane niekoľkých nominácií na cenu Latin Grammy Award.

Úrady dnes potvrdili, že americká speváčka mexického pôvodu Jenni Riverová v nedeľu zahynula pri leteckom nešťastí na severe Mexika. Informovala o tom agentúra AP.

Speváčka cestovala lietadlom z Monterrey, kde v ten večer odohrala koncert, do Tolucy. Lietadlo asi desať minút po štarte zmizlo z radarov a zrútilo sa v nehostinnej oblasti pohoria Sierra Madre Oriental v severomexickom štáte Nuevo Leon. Na palube lietadla typu Learjet 25 sa okrem posádky nachádzali aj speváčkin vydavateľ, právnik a vizážista.

"Náraz bol taký silný, že trosky lietadla sa rozptýlili na dĺžke 250-300 metrov. Je takmer neidentifikovateľné," informoval mexický minister dopravy a komunikácií Gerardo Ruiz Esparza. Vyšetrovatelia na mieste katastrofy objavili Riverovej poškodený vodičský preukaz.

Príčiny havárie nie sú zatiaľ známe. Lietadlo vyrobili v roku 1969 a malo platnú licenciu do roku 2015. 

Jenni Riverová sa narodila v Long Beach v americkom štáte Kalifornia. Známou sa stala ako predstaviteľka hudobných žánrov banda, norteňa a grupera. Debutovala v roku 1995 albumom La Chacalosa. Počas svojej kariéry predala približne 15 miliónov hudobných nosičov a získala viacero ocenení vrátane niekoľkých nominácií na cenu Latin Grammy Award.

Mala 43 rokov, zanechala po sebe päť detí. Jej dvaja bratia, Lupillo and Juan Riverovci, sú taktiež známimi hudobníkmi.
 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona