Speváčka Janais vydala vianočný album s názvom Vianočná

NETKY.SK • 8 December 2015, 10:36 • 2 min
Speváčka Janais vydala vianočný album s názvom Vianočná

BRATISLAVA – S novým vianočným albumom prichádza speváčka Janais. Dala mu jednoduchý názov Vianočná. Žánrovo pestrá platňa ponúka 13 piesní, od známych ľudových vianočných popevkov cez šansón až po americký tradicionál. Nahrávala ju v letných mesiacoch v prešovskom Studiu 7 Recording.

slovakia

left justify in out

V poradí tretí album speváčky ponúka piesne Nech sneží, Biela pieseň, L'enfant au tambour, Daj Boh šťastia, Madona s dieťaťom, Petit papa Noël; Búvaj, Dieťa krásne; Go tell It on the Mountain, Breath of Heaven, Vianočná, Tichá a bonus vo forme songu Blessed. Sympatické na výbere piesní pre tento album je to, že sa Janais spolu s kapelníkom jej sprievodnej skupiny a manželom Petrom Kothajom zaobišli bez notoricky známych vianočných songov White Christmas či Santa Claus Is Coming To Town, vsadili viac na slovenské piesne, ktorých nikdy nie je dosť.

 

Janais sa na tomto albume prezentuje aj ako zručná textárka a skladateľka (Biela pieseň, Vianočná), okrem slovenských skladieb spieva aj po francúzsky a anglicky. Na albume okrem sprievodnej kapely hosťuje viacero muzikantov, medzi nimi Rastislava Uhrík a Vlado Randy Gnepa, ktorý sa zároveň ujal aj produkcie. Duet Biela pieseň nahrala s Janis Zuzana Smatanová. O grafickú úpravu bookletu a obalu platne sa postaral Ivo Kiapeš.

 

„Už asi tri roky sme si o vianočnom albume hovorili a tento rok som sa rozhodla, že ho urobíme. Nahrávali sme v auguste, do štúdia sme si pozvali viacero hostí, ktorí svojím vkladom prispeli na tento album. Sme radi, že sme dali dohromady takto vyskladaný album. Bola to pre nás veľmi milá skúsenosť, jednak tie pesničky hráme raz v roku, chceli sme vytvoriť trocha iné aranžmány, aké sú známe už veľa rokov. Nevynechali sme však koledy, ktoré k Vianociam patria,“ uviedla Janais pre TASR.

 

„Rok 2015 bol pre nás plodný, ten hlavný cieľ nahrať album sme splnili, veľmi sa mu tešíme. Priala som si nahrať ženský duet a veľmi ma potešilo, že Zuzka Smatanová moju ponuku prijala. Hráme viac, ako sme hrávali predtým, fajn sa to rozbieha, som rada, že ľudia chodili a chodia na naše koncerty. Teším sa, za tento rok sme toho urobili veľa a keď to bude takto pokračovať, budeme veľmi radi,“ dodala pre TASR speváčka a dvojnásobná mamička.

 

Janais (civilným menom Jana Kothajová, za slobodna Jana Dzurišová) začínala ako speváčka gospelových piesní. V roku 2009 vydala debutový album Svetaboj. V národnom kole piesňovej súťaže Eurosong 2009 zaujala skladbou Taram ta rej a vo finále obsadila ôsme miesto. Vo februári 2013 vydala druhý album Eufória. Pesničky z nového albumu uvedie Janais so skupinou 11. decembra na koncerte v Čachticiach, deň nato v Ivanke pri Dunaji, 13. decembra v Pruskom a 19. decembra v Trenčíne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona