Speváčka Hana Zagorová vydala knihu Zagorka

NETKY.SK • 31 December 2017, 12:45 • 2 min
Speváčka Hana Zagorová vydala knihu Zagorka

BRATISLAVA - O hudobnej dráhe českej speváckej legendy Hany Zagorovej v týchto dňoch vyšla ďalšia biografická kniha Zagorka. Unikátna kniha autorského tímu Miroslav Graclík a Václav Nekvapil na viac než piatich stovkách strán mapuje profesijný i životný príbeh Hany Zagorovej. Samozrejmosťou je bohatá obrazová dokumentácia obsahujúca viac ako deväťsto fotografií v podobe raritných snímok, plagátov, titulných strán albumov, magazínov i novinových článkov.

slovakia

left justify in out

Nechýba ani kompletná diskografia a prehľad cien, ktoré za svoju bohatú kariéru Hana Zagorová získala.

 

Úspešná spevácka diva zároveň po šiestich rokoch nahrala novú vianočnú pieseň s názvom Ave Ave. „Ide o tradičnú vianočnú pieseň s českým textom Iva Fischera, ku ktorej Jiří Dvořák a Daniel Hádl urobili úplne nový, báječný aranžmán,“ poznamenala Hana Zagorová a s úsmevom dodala: „Dúfam, že sa bude pesnička páčiť a spríjemní poslucháčom sviatočný čas.“

 

Napriek tomu, že Hana Zagorová vo svojej rozsiahlej diskografii zatiaľ nemá samostatný vianočný album, vianočných pesničiek počas svojej bohatej hudobnej dráhy nahrala hneď niekoľko. K evergreenom patrí dueto s Petrom Rezkom Vánoční tajemství a s úspechom sa stretla i jej verzia piesne It's Only Christmas, ku ktorej si pod názvom Mé dětské svátky napísala pred šiestimi rokmi sama text.

 

Deväťnásobná zlatá slávica, držiteľka Diamantovej platne Supraphonu a členka Siene slávy hudobných cien Anděl v roku 2014 vydala album Vyznání, na ktorý v roku 2016 nadviazala albumom O Lásce. Oba tituly zaujali okrem iného i prílevom nových autorov, ktorí sa rozhodli zložiť Hane Zagorovej pesničky takpovediac na mieru. Podobné to bude i pri práve pripravovanom novom albume, ktorý v štúdiu Dana Hádla vznikne v roku 2018.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies