Speváčka Gitana predstavila skladbu Nápad

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 14:29 • 2 min
Speváčka Gitana predstavila skladbu Nápad

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Gitana predstavila skladbu Nápad. O text sa postarala samotná interpretka, ktorá k novinke predstavila aj lyric video.

slovakia

left justify in out

"Nápad je jedna z mojich autorských piesní v spolupráci s hudobným producentom Gonzim. Prišlo to spontánne, započula som hudbu a už som mala potrebu tvoriť. Väčšinu textov, ako v tomto prípade, si píšem sama. Snažím sa v nich popísať môj svet, či moje zážitky, ale rada spolupracujem aj s rôznymi textármi. Všetko čo ma baví, sa pokúšam podporiť a zhudobniť. Nápad opisuje deň, keď stretnem priateľky. Čo lepšie ti môže napadnúť ako ísť sa flákať, zahodiť všetko všedné a uvoľniť si myseľ? Inak ja mám často takýto svetový nápad," uviedla speváčka.

Fanúšikovia a fanúšičky už mohli skladbu počuť naživo na koncertoch."Pieseň má na vystúpeniach úspech, publikum ju prijalo veľmi rýchlo a už na prvé počutie si fanúšikovia refrén spievali so mnou. Vraj je to 'namotávka'. Skúmala som aj reakcie ľudí, ktorí moju tvorbu vôbec nepoznajú a páčila sa aj im. Vypočuli si ju spolu s ostatnými pesničkami na mojom koncerte v Bratislave, ktorý bol pôvodne plánovaný na 60 minút, ale publikum si vyžiadalo prídavok. Tento 'hudobný prieskum' ma naozaj potešil," prezradila.

Speváčka v súčasnosti dokončuje nový album. "Celý album bude hudobne pestrý a preto som mu dala názov Kolora, čiže Farby. Piesne som tvorila a spracovávala možno dlho, z pohľadu mojich fanúšikov to tak vyzeralo. Do každej z nich som vložila kúsok seba. Rada sa bavím, mám rada spoločnosť, som zvedavá na rôzne jazyky, fascinuje ma umenie a rada sa dívam cez detské oči. To všetko som zakomponovala do tohto albumu. Spolupracovala som na ňom s hudobníkmi, ktorí ma budú sprevádzať aj na pripravovaných koncertoch. Plánujem v lete vystúpenia na hudobných festivaloch, dokonca aj v zahraničí. Pozvania neodmietam ani do krajín, ktorých reč tak veľmi neovládam. Rozumieme si jazykom hudby," vyjadrila sa interpretka.

Gitana, vlastným menom Adriana Drafiová, spieva a tancuje od štyroch rokov. V tvorbe ju inšpirovali speváčky ako Whitney Houston, Mariah Carey či Barbra Streisand. Už ako dieťa začala spolu s kamarátmi skladať vlastné skladby. V 17 rokoch prišla prvá ponuka vystupovať v zahraničí, najprv vo Švajčiarsku a postupne precestovala veľkú časť Európy.

 

Spievala aj pred celebritami ako Tina Turner, Claudia Schiffer, David Copperfield či Boris Becker. V Maďarsku vystupovala so známym spevákom Jozefom Szabom a neskôr sa začala jej dlhodobá spolupráca s Kmeťobandom. So snúbenicou jej brata Klaudiou založila duo Gitanas a prihlásili sa do Talentmánie.

 

Po tom, ako sa ich profesionálne cesty rozišli, začala Gitana spolupracovať s Creativ studio B3. Výsledkom je hit Nádherná z dielne Kachút - Solovic, ktorý neskôr naspievala aj s Janom Bendigom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona