Speváčka Dara Rolins má dnes 40 rokov

NETKY.SK • 7 December 2012, 07:54 • 2 min
Speváčka Dara Rolins má dnes 40 rokov

Speváčka Dara Rolins má dnes 40 rokov - Celebrity Slovenská speváčka žijúca v Prahe Dara Rolins bude dnes oslavovať svoje 40. narodeniny, narodila sa 7.

slovakia

left justify in out

img

Slovenská speváčka žijúca v Prahe Dara Rolins bude dnes oslavovať svoje 40. narodeniny, narodila sa 7. decembra 1972 v Bratislave ako Darina Gambošová. Žiadnu bombastickú party či ohňostroje však nechystá, povedala pre dnešnú Revue.idnes.cz. Oslavovať chce len so svojimi najbližšími.

"Úprimne sa teším na koniec jednej etapy a verím v lepší začiatok tej novej. Od kamarátov som dostala výlet cessnou do Viedne. Krásny deň, ktorý skončil v divadle na Fantomovi v opere." 

Od svojho partnera, rappera Rytmusa, chce Dara podľa jej slov len lásku. Ale predpovedala, že ju aj tak niečím prekvapí.

Život speváčke poznačila dopravná nehoda, pri ktorej prišiel o život človek. Speváčku odsúdili za zabitie z nedbanlivosti podmienečne na dva roky, ale odvolala sa.

Je matkou štvorročnej dcérky Laury, s jej otcom Matějom Homolom, frontmanom kapely Wohnout však nežije.

So spevom začala v detských speváckych zboroch, na ľudovej škole umenia vyštudovala hru na klavír. Na konci 70. rokov začala spoluprácu so skupinou Panoráma, v polovici 80.tych rokov potom účinkovala so skupinami Pop-kodex a YPS. 

Od roku 1985 vystupovala s orchestrom Ladislava Štaidla v programoch Karla Gotta. Bola najznámejšou detskou interpretkou v Československu. Hitmi sa stali jej pesničky Anjelik môj, Ak náhodou, Arabela, Bez veľkej slávy, Čo o mne vieš, Moje druhé ja a hlavne duet s Karlom Gottom Zvonky štěstí. 

V roku 1983 vyšla v slovenskom Opuse prvá LP platňa Keby som bola princezná Arabela, v roku 1985 potom v Supraphone LP Darinka. V roku 1988 sa so sestrou Janou presťahovala do Prahy. 18.marca 2000, pod novým menom Dara Rolins premierovala nový program. 

Bola porotkyňou v tretej sérii Slovensko hľadá Superstar aj členkou poroty v premiérovej Českej a Slovenskej Superstar. V roku 2006 vydala album D1 a marci 2008 album D2. Posledný novembrový deň roku 2009 vydala vianočný album s názvom Šťastné Vianoce a v septembri 2011 nový štúdiový album s názvom Stereo.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies