Speváčka Charli XCX založila vlastnú vydavateľskú spoločnosť

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 13:17 • 2 min
Speváčka Charli XCX založila vlastnú vydavateľskú spoločnosť

LONDÝN – Mladá anglická speváčka Charli XCX založila vlastnú vydavateľskú spoločnosť. Label Vroom Vroom Recordings, ktorý vzniká pod vydavateľstvom Warner Music, bude šíriť zaujímavé experimentálne popové nahrávky nových tvárí.

slovakia

left justify in out

Charli XCX bodovala vlani s albumom Sucker. Piesne z neho predstavila aj v Bratislave, a to 27. februára 2015 ako predskokanka koncertu americkej hviezdy Kate Perry. Singel Boom Clap sa stal celosvetovým hitom a priniesol jej zvýšenú popularitu a prvé miesta v hitparádach na celej planéte.

 

Charli XCX však nie je len dobrou speváčkou, ale tiež úspešnou skladateľkou a výraznou osobnosťou, čo nedávno ocenil magazím NME. V jeho tradičnej ankete uspela a bola vyhlásená za najlepšieho britského sólového umelca minulého roka. S tým úplne korešponduje aj založenie značky Vroom Vroom Recordings.

 

Spolu so zverejnením informácie o novej záľube vyhľadávať zaujímavé talenty a dávať im priestor na vlastnom labeli, ponúka speváčka štvorpiesňové EP. Alternatívne ladenú elektronickú nahrávku Vroom Vroom na ňom dopĺňajú skladby Trophy, Paradise a Secret (Shh). Charli XCX zároveň odtajnila aj prvé dve akvizície svojho labelu, RIVRS a Cuckoo Lander.

 

Charli XCX, vlastným menom Charlotte Emma Aitchison (*2.8.1992), sa narodila v anglickom Herdfordshire škótskemu otcovi a indickej matke, ktorá však pochádza z Ugandy. Prvé skladby začala písať už ako 14-ročná. Jej prvý album, ktorý však nikdy oficiálne nevyšiel, vydala v roku 2008 pod názvom 14. Nasledovali single Stay Away, Nuclear Seasons a You're the One z debutového EP You're the One.

 

V apríli 2013 vydala debutový album True Romance, v decembri 2014 druhý album Sucker. Hitmi z neho sú piesne Break The Rules a Boom Clap. TASR informovala Renáta Tomášová, marketingová a promo manažérka vydavateľstva Warner Music Czech Republic.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona