Speváčka Annie Lennox vydá 4. mája koncertné DVD

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 14:29 • 2 min
Speváčka Annie Lennox vydá 4. mája koncertné DVD

LONDÝN - Škótska speváčka Annie Lennox plánuje 4. mája uviesť na trh DVD Nostalgia: An Evening With Annie Lennox.

slovakia

left justify in out

Novinka bude zachytávať koncert z 28. januára v losangeleskom Orpheum Theatre, počas ktorého členka dua Eurythmics predviedla skladby z ostatného sólového albumu Nostalgia (2014). Speváčku počas špeciálneho podujatia sprevádzala 19-členná kapela, vrátane dychovej a sláčikovej sekcie. O réžiu novinky, ktorá vyjde aj na Blu-ray nosiči, sa postarala Natalie Johns. Interpretka zverejnila informácie na sociálnej sieti Facebook.

 

Annie Lennox sa preslávila v 80. rokoch 20. storočia ako členka spomínaného dua Eurythmics, ktoré založila s Davidom Stewartom. Medzi ich najznámejšie piesne patria Love Is A Stranger, Sweet Dreams (Are Made of This) či Who's That Girl?. Svoju zatiaľ poslednú štúdiovku Peace uviedli na trh v roku 1999. Lennox v roku 1992 vydala debutový sólový album Diva, z ktorého vzišli napríklad single Why, Walking on Broken Glass či Little Bird. V roku 1995 nasledovala štúdiovka Medusa s hitmi No More I Love You's alebo A Whiter Shade Of Pale. Neskôr ponúkla nahrávky Bare (2003), Songs Of Mass Destruction (2007), A Christmas Cornucopia (2010), spomínaný album Nostalgia a výberovku The Annie Lennox Collection (2009). Osemnásobná držiteľka BRIT Award má na konte aj štyri ceny Grammy, Zlatý glóbus a Oscara za pieseň Into The West zo soundtracku snímky Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003). Známa je tiež ako politická a sociálna aktivistka, najmä v oblasti boja proti HIV. V roku 2007 založila organizáciu SING, ktorá pomáha ženám a deťom nakazeným HIV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies