Speváčka Andrea Bučková chystá dva nové single a album

NETKY.SK • 13 Február 2017, 15:55 • 2 min
Speváčka Andrea Bučková chystá dva nové single a album

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Andrea Bučková v týchto dňoch pripravuje dva nové single a priebežne pracuje na treťom albume.

slovakia

left justify in out

„Jeden zo singlov súvisí s koprodukčným projektom, ktorý sme vymysleli s Duhanom. Duhan je šikovný chlapec, ktorý ma oslovil, že by rád spracoval jednu z mojich piesní. V tom čase som bola ešte v Paríži a nahrávala novinku s čelistom Liamom Morrisseym. Poslala som ju Duhanovi a on bol nadšený, vytvoril k nej svoj aranž a vznikla nová forma piesne. No a druhý singel bude prezentovať môj nový album a bude veľmi komorný a akustický,“ prezradila speváčka. Oba single by chcela podľa vlastných slov zverejniť už na jar.


V jarných mesiacoch by malo zároveň svetlo sveta uzrieť aj nové EP, ktoré speváčka prezentuje ako predzvesť pripravovanej štúdiovky. „Prvú polku nových skladieb, ktoré plánujem zaradiť na album, chcem vydať už na jar formou EP. Bude to cyklus piesní zložených k jednému konkrétnemu projektu s jednou témou. Druhá polka vyjde na neskoršiu jeseň už ako kompletný album,“ uviedla Bučková v rozhovore pre agentúru SITA.


Nová štúdiovka by mala podľa jej slov pozostávať zo štrnástich skladieb. „Momentálne mám síce okolo sedemnásť noviniek, no všetky na album nepôjdu. Myslím, že štrnásť je dobré číslo. Všetky pesničky vznikli v Paríži v medzinárodnej rezidencii Cité internationale des Arts a do veľkej miery sú spojené s príbehmi, ktoré som tam prežívala a ktorých som bola svedkom. Tematicky sa bude album zameriavať najmä na lásku a bude trojjazyčný - objaví sa v ňom francúzština, slovenčina a angličtina,“ priblížila speváčka. „Momentálne som však stále v štádiu zháňania prostriedkov, aby vôbec mohol vyjsť,“ dodala.


Okrem toho sympatická brunetka prednedávnom dokončila i hudbu do inscenácie Príbeh človeka pre Divadlo Ticho a spol. a do konca februára ju čakajú ešte tri koncerty. „V piatok sa predstavíme v Ticho a spol., kde vystúpim spoločne s dlhoročnou spoluhráčkou, harfistkou Máriou Kmeťkovou. Tentoraz sa k nám pripojí aj výborný gitarista Paľo Bereza, s ktorým sme v spoločnom triu nacvičili okolo päť piesní. Niektoré z nich sa objavia aj na novom albume. Hneď na to ma čaká koncert vo Wave Clube v Prešove po divadelnom predstavení Koza a kladivo, do ktorého som tiež skladala hudbu. A napokon odohrám koncert v Paríži v džezovom klube českého centra, takže mám pred sebou ešte celkom pekný február,“ uzavrela Bučková.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies