Speváčka Anastacia podstúpila obojstrannú mastektómiu

NETKY.SK • 1 Október 2013, 15:57 • 2 min
Speváčka Anastacia podstúpila obojstrannú mastektómiu

LOS ANGELES - Americká speváčka Anastacia prezradila, že podstúpila obojstrannú mastektómiu. Spravila tak po tom, čo jej vo februári po druhý raz diagnostikovali rakovinu prsníka.

slovakia

left justify in out

Pre chorobu musela následne zrušiť európske turné. V júli potom oznámila, že rakovinu porazila, pričom na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter vtedy zverejnila fotografiu z nahrávacieho štúdia s odkazom: "Mimochodom, rakoviny som sa navždy zbavila".

"Keďže október je mesiacom o povedomí o rakovine prsníka, chcela som túto príležitosť využiť na podporu tejto témy, ktorá mi je veľmi blízka. Tento rok mi znova diagnostikovali rakovinu prsníka a v súčasnosti som v poslednej fáze liečby po tom, čo som podstúpila obojstrannú mastektómiu. Bola to náročné obdobie, ale cítim sa skvele a som pripravená začať novú etapu svojho života. Mesiac o povedomí o rakovine prsníka dáva nám všetkým s touto diagnózou príležitosť navzájom získať silu a podporu. Včasné diagnostikovanie mi už dvakrát zachránilo život," uviedla 45-ročná speváčka vo vyhlásení. 

Anastacia Lyn Newkirk sa narodila 17. septembra 1968 v Chicagu. Ako trinásťročnej jej diagnostikovali Crohnovu chorobu, no nevzdala sa a vytrvala v boji za svoj sen. Intenzívne sa venovala tancu a v roku 1999 zaujala nahrávacie spoločnosti, keď sa dostala až do finále talentovej show MTV The Cut. Následne podpísala zmluvu s Daylight Records. Jej debutový album Not That Kind vyšiel v roku 2000. V Európe zaznamenal rovnako ako singel I'm Outta Love veľký úspech, no v rodných Spojených štátoch amerických sa jej nikdy nepodarilo preraziť. Nasledovali štúdiovky Freak Of Nature (2001), Anastacia (2004), Heavy Rotation (2008) a It's A Man's World (2012). Prvý raz jej rakovinu prsníka diagnostikovali v januári 2003 počas predoperačných vyšetrení, keď sa z ortopedických dôvodov pripravovala na zmenšenie prsníkov. Po úspešnom vyliečení založila nadáciu The Anastacia Fund zameranú na prevenciu tejto choroby medzi mladými ženami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona