Speváčka Alison Sudol si zahrá v prequeli Harryho Pottera

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 12:27 • 2 min
Speváčka Alison Sudol si zahrá v prequeli Harryho Pottera

LONDÝN - Americká speváčka a klaviristka Alison Sudol, v hudobnom priemysle známa ako A Fine Frenzy, sa predstaví v prequeli Harryho Pottera s názvom Fantastic Beasts and Where to Find Them, ktorý bude prvým dielom pripravovanej trilógie.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročná interpretka si zahrá Queenie, mladšiu sestru čarodejnice Porpentiny, ktorú stvárni Katherine Waterston. Okrem nich sa v snímke objaví aj Angličan Eddie Redmayne. Predstaviteľa Stephena Hawkinga zo životopisnej drámy Teória všetkého (2014) obsadili do úlohy Newta Scamandera, autora učebnice, ktorú používal čarodejník Harry Potter.

 

Na režisérsku stoličku sa posadí David Yates, ktorý nakrútil aj posledné štyri filmy o Potterovi. Snímka vznikne na motívy knihy J. K. Rowling, pričom spisovateľka sa zároveň postarala aj o scenár. Dielo Fantastic Beasts and Where to Find Them vydala Rowling v roku 2001 a na Slovensku sa dostalo na trh pod názvom Fantastické zvery a ich výskyt. Filmové spracovanie bude mať tri časti. Prvý diel má premiéru naplánovanú na 18. novembra 2016, zvyšné dva filmy by sa mali dostať do kín v rokoch 2018 a 2020. Príbeh trilógie sa začne v New Yorku a bude sa odohrávať zhruba 70 rokov pred tým, než sa Harry Potter dostal k spomínanej učebnici. Jedným z producentov je David Heyman, ktorý vlani naznačil, že nakrúcať by mohli začať už koncom tohto leta. O produkciu sa ďalej starajú aj spomínaná Rowling, Steve Kloves a Lionel Wigram.

 

Alison Loren Sudol má na konte štúdiové albumy One Cell in the Sea (2007), Bomb in a Birdcage (2009) a Pines (2012). Podieľala sa na soundtrackoch filmov Traja v jednej posteli (2007), Popoluška v Monte Carle (2011), Silvestrovská noc (2011), Šťastlivec (2012) či Ako porodiť a nezblázniť sa (2012). Predstavila sa napríklad v seriáli Transparent (2014) a v súčasnosti účinkuje v projekte Dig (2015).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona