Speváčka Adele získala šesť hudobných cien Grammy

NETKY.SK • 13 Február 2012, 08:01 • 2 min
Speváčka Adele získala šesť hudobných cien Grammy

Speváčka Adele získala šesť hudobných cien Grammy - Kultúra Slávnosť odovzdávania hudobných cien Grammy v americkom Los Angeles patrila v nedeľu večer podľa očakávania britskej speváčke Adele (23). Spolu získala šesť ocenení - vo všetkých kategóriách, v k

slovakia

left justify in out

imgSlávnosť odovzdávania hudobných cien Grammy v americkom Los Angeles patrila v nedeľu večer podľa očakávania britskej speváčke Adele (23). Spolu získala šesť ocenení - vo všetkých kategóriách, v ktorých bola nominovaná. 
      Jej album 21 sa stal albumom roka a hit Rolling in the Deep nahrávkou aj skladbou roka. Grammy získala Adele aj za najlepší sólový výkon v popovej piesni (Someone like You), popový vokálny album (21) a krátke hudobné video.
      Najväčší aplauz a standing ovation však patril Adele po interpretácii piesne Rolling In The Deep. Speváčka pritom prvýkrát vystúpila na veľkom podujatí po novembrovej operácii hrdla, z ktorej mali milióny jej fanúšikov obavy, že by mohla zničiť jej typický zastretý hlas. 
      "Musím sa poďakovať svojim lekárom, ako predpokladám, ktorí mi vrátili hlas," uviedla. O svojom víťaznom albume 21 uviedla, že bol inšpirovaný "zlým vzťahom", ktorý však napokon viedol k "roku najväčšej životnej zmeny".
      Slávnosť však poznačilo nečakané úmrtie legendárnej speváčky Whitney Houston, ktorú našli mŕtvu len 24 hodín pred začiatkom ceremónie za zatiaľ nejasných okolností v jej hotelovej izbe v Los Angeles.
      Rapper LL Cool J, ktorý podujatie moderoval, začal večer modlitbou "za našu padlú sestru Whitney Houston".
      Držiteľka Oscara a Grammy, speváčka a herečka Jennifer Hudson vzdala zosnulej Whitney hold zaspievaním jej najväčšieho hitu I Will Always Love You.
      Päť cien Grammy získala kapela Foo Fighters, okrem iného za najlepší rockový album (Wasting Light) a rockovú skladbu (Walk). Nováčikom roka sa stala kapela Bon Iver, cenu za najlepší R&B album si vyslúžil Chris Brown (F.A.M.E.).

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona