Speváci koncertovali proti klimatickým zmenám a chudobe

NETKY.SK • 19 Apríl 2015, 12:13 • 2 min
Speváci koncertovali proti klimatickým zmenám a chudobe

WASHINGTON - Celodňové verejné zhromaždenie a koncert k nadchádzajúcemu Dňu Zeme (22. apríla) v sobotu pritiahli do National Mall vo Washingtone niekoľko známych tvárí, medzi nimi Ushera, Mary J. Blige, Gwen Stefani alebo Common and Train, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Akcia mala za úlohu upozorniť politikov na nevyhnutnosť boja s klimatickými zmenami a chudobou vo svete. Patrick Monahan zo skupiny Train pred vystúpením povedal novinárom, že dosiaľ veľa nevedel o environmentalistickom hnutí ani o boji za skoncovanie s extrémnou chudobou, odteraz sa však v týchto veciach chce angažovať nastálo.

 

"Je to o tom, aby sme o tom všetci vedeli. No zašpiníme si aj ruky, lebo to nebude ľahké..., aby sme dosiahli legislatívne zmeny a dostali doláre na iné miesta," uviedol Monahan.

 

Monahana podľa vlastných slov inšpirovali charitatívne aktivity Chrisa Martina zo skupiny Coldplay a Huga Evansa z Globálneho projektu boja proti chudobe, ktorý si dal za cieľ skoncovať s extrémnou chudobou do roku 2030.

 

Organizátori zhromaždenia ku Dňu Zeme oznámili, že nadviazali spoluprácu s vývojármi populárnej videohry Angry Birds, aby v hre tematizovali klimatické zmeny. Cieľ skoncovať s chudobou je zároveň podmienený vyriešením problému s klimatickými zmenami, vyhlásila prezidentka Earth Day Network Kathleen Rogersová.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona