Béla
Bugár
3.1%

Zuzana
Čapútová
40.6%

Eduard
Chmelár
2.8%

Štefan
Harabin
14.4%

Marian
Kotleba
10.4%

Milan
Krajniak
2.8%

František
Mikloško
5.7%

Róbert
Švec
0.3%

Bohumila
Tauchmannová
0.2%

Juraj
Zábojník
0.3%

Maroš
Šefčovič
18.7%

Ivan
Zuzula
0.2%

Martin
Daňo
0.5%
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
21. mar. 2019Blahoslav
BratislavaBratislava 12°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
12.03.2019 07:00 Gurmán
Špenátové rizoto s parmezánom
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
12.03.2019 07:00 Gurmán

Špenátové rizoto s parmezánom



BRATISLAVA - Takáto vegetariánska a chutná alternatíva vás čaká len po pár minútach strávených pri hrnci.


Suroviny:

1.5 hrnčeka ryža na rizoto, 2 dl biele víno, 5 hrnčekov zeleninový vývar, 2 PL olivový olej, 1 PL maslo, 1 ks cibuľa, 1 ksm malý zeler, 4 hrste baby špenát, 1/2 hrnčeka strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie

 

 

Postup:

 

Maslo a olivový olej rozpustíme v hlbšej panvici. Pridáme nadrobno posekanú cibuľku a zeler a opražíme do sklovita. Pridáme ryžu a miešaním ju necháme dobre obaliť v oleji. Pridáme víno a necháme ho odpariť. A začneme prilievať vývar po naberačkách. Vždy keď sa odparí  a vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku a takto pokračujeme zhruba 20 minút, kým nebude rizoto kašovitej konzistencie a ryža mäkká. Odstavíme z plameňa a primiešame lístky špenátu a strúhaný parmezán. Osolíme a okoreníme podľa chuti a môžeme podávať.

 

Prajeme dobrú chuť!



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok