Špekulatívne prevody pozemkov pod závod Jaguara skončili na súde

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 09:32 • 2 min
Špekulatívne prevody pozemkov pod závod Jaguara skončili na súde

NITRA - Prevody pozemkov určených na výstavbu závodu automobilky Jaguar Land Rover v Nitre skončili na súde. Okresný úrad Nitra zrušil všetky prevody pozemkov, ktoré napadla nitrianska prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Pozemky kúpila od ľudí spoločnosť Poľnohospodárska Pôda s.r.o. ešte skôr, ako sa verejnosť dozvedela o plánovanej investícií Jaguara v Nitre a ako štát ponúkol za pozemky oveľa vyššie sumy. Spoločnosť s rozhodnutím okresného úradu nesúhlasí a obrátila sa na súd.

Zástupkyňa hovorcu Krajského súdu v Nitre Lena Kiradžiev zaslala agentúre SITA zoznam niekoľkých desiatok konaní, v ktorých vystupuje ako žalobca Poľnohospodárska Pôda s.r.o., Bratislava. Rozhodnuté bolo zatiaľ len v dvoch prípadoch, a to 31. januára 2017 bez pojednávania. V jednom prípade súd konanie zastavil, v druhom prípade bude výrok súdu známy až po písomnom vypracovaní.

Proti prevodom pozemkov podali prokurátori v Nitre 71 protestov, pretože sa nerešpektovalo predkupné právo štátu. „Katastrálny odbor Okresného úradu v Nitre vo všetkých prípadoch vydal rozhodnutie o zastavení konania a všetky sú právoplatne ukončené,“ uviedol pre agentúru SITA prednosta Okresného úradu Nitra Karol Borik. Skupinu podnikateľov, ktorí sa dostali k pôde v Nitre, preveruje polícia podľa medializovaných informácií aj v súvislosti s výkupom pozemkov pod obchvat Bratislavy. Polícia sa k obom prípadom nevyjadruje. „V súčasnosti  je vec preverovaná v operatívnej rovine a preto nie je možné poskytnúť ďalšie informácie,“ uviedol Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru SR.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona