Špekačky na pivovej omáčke
BRATISLAVA - Špekačky sa dajú pripraviť aj inak ako na ohni alebo grile. Skúšali ste už tento chutný recept, kde hlavnú úlohu zohráva čierne pivo?
Čas prípravy: 10 minút
Čas pečenia: 1 hodina
Ingrediencie
1 kg špekačiek
1 pohár sterilizovaných baraních rohov
1 cibuľa
1 plechovka čierneho piva
5 PL kečupu
POSTUP
Do každej špekačky spravíme štyri zárezy, do ktorých striedavo vkladáme nakrájané baranie rohy a cibuľu.
Keď už máme všetky špekačky "naplnené" poukladáme ich na pekáč.
Okolo nich môžeme naukladať zvyšné baranie rohy a cibuľu.
Zalejeme omáčkou, ktorú pripravíme zmiešaním piva a kečupu. Nesolíme, špekačky sú dosť slané.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme približne hodinu, alebo kým nám špekačky zhnednú a zostanú chrumkavé.
Podávame so zemiakovou kašou.

Prajeme dobrú chuť.
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: netky.sk
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk