Špeciálny tím Kobra sa ujal vyšetrovania veľkých daňových podvodov

NETKY.SK • 15 Jún 2014, 11:17 • 2 min
Špeciálny tím Kobra sa ujal vyšetrovania veľkých daňových podvodov

PRAHA - V Českej republike začal od dnešného dňa fungovať špeciálny tím Kobra, zameraný na vyšetrovanie veľkých daňových únikov so škodou nad 150 miliónov korún.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom Český rozhlas, podľa ktorého sa ČR pri vzniku Kobry nechala inšpirovať Slovenskom, kde podobný útvar funguje už od polovice roku 2012. 
      

V novovytvorenom tíme bude celkovo pracovať až 100 ľudí; okrem českých policajtov sa na jeho činnosti budú podieľať aj špecialisti z finančnej a colnej správy. 
      

Kobra by mala zefektívniť doterajšie postupy pri vyšetrovaní daňových podvodov, keď tento druh trestnej činnosti v ČR riešili zvlášť policajti i úradníci ministerstva financií. 
      

Činnosť nového tímu oficiálne odštartovala dnešným dňom, ale zástupcovia jednotlivých zložiek sú spolu v kontakte už dlhšiu dobu. Prvé hmatateľné výsledky sa očakávajú na jeseň tohto roku. 
      

Len vlani česká protikorupčná polícia preverovala prípady, pri ktorých mala vzniknúť škoda na daniach prevyšujúca 36 miliárd korún. 
      

Slovenská Kobra priniesla v roku 2013 do štátneho rozpočtu viac ako 90 miliónov eur. Vďaka jej činnosti bolo celkovo rozložených šesť organizovaných skupín a voči 141 osobám boli vznesené obvinenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies