Špeciálne záchranárske autá vyjdú na 11,7 milióna eur

NETKY.SK • 2 Október 2017, 11:22 • 2 min
Špeciálne záchranárske autá vyjdú na 11,7 milióna eur

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra vybralo dodávateľa pre obstaranie špeciálnych záchranárskych vozidiel s pohonom 6x6. Ako sa uvádza na stránke Úradu pre verejné obstarávanie, vozidlá by za cenu 11 746 600 eur bez DPH mala dodať spoločnosť THT Slovensko, s.r.o, ktorá sa zaoberá predajom a servisom špeciálnej techniky.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo v rámci obstarávania zverejnilo požiadavku na dodanie špeciálnych záchranárskych vozidiel s vysokou terénnou priechodnosťou a brodivosťou s pohonom 6 x 6 pre Horskú záchrannú službu a Hasičský a záchranný zbor, ako aj dodávku doplnkového a špeciálneho príslušenstva a výbavy a tiež plánované servisné činnosti.

 

Hasiči by mali mať k dispozícii 30 takýchto vozidiel a horskí záchranári desať. Záchranárske vozidlá by podľa požiadaviek mali zabezpečiť "samostatné fungovanie a prežitie štvorčlenného USAR (Urban Search and Rescue) tímu, bez cudzej pomoci v období minimálne sedem dní vrátane prenocovania, prepravy dvoch psov, kompletnej stravy, vody, stravovacieho a hygienického zázemia".

 

V požiadavkách bola zahrnutá aj možnosť prepravy lietadlom Alenia C27J Spartan alebo väčším. Autá pre hasičov majú byť vybavené nádržou na 2 000 litrov vody alebo čerpadlom na využívanie vody z voľne dostupného zdroja. Využívané majú byť na hasenie v ťažko dostupnom a hornatom teréne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies