Špecializovaný súd vymeral Štvrteckému 21-ročný trest

NETKY.SK • 29 September 2015, 10:52 • 2 min
Špecializovaný súd vymeral Štvrteckému 21-ročný trest

PEZINOK - Šéfovi vydieračskej skupiny Miroslavovi Štvrteckému dnes Špecializovaný trestný súd v Pezinku vymeral trest 21 rokov väzenia. Stalo sa tak v rámci pojednávania o určení výšky trestu pre právoplatne odsúdených páchateľov. Ďalším členom skupiny vymerali tresty v rozmedzí od štyroch do 20 rokov. Rozsudok ešte nie je právoplatný, odsúdení sa voči nemu môžu odvolať na najvyšší súd.

slovakia

left justify in out

Miroslava Štvrteckého, ktorého vydieračská skupina pôsobila prevažne na Záhorí, už Špecializovaný trestný súd právoplatne odsúdil na 24 rokov väzenia. Trest mu vymerali v roku 2010 a vo februári 2011 ho potvrdil aj Najvyšší súd SR. Vo väzení už vydierač strávil deväť rokov. Tam aj požiadal o obnovu konania, čomu Špecializovaný trestný súd 15. júna tohto roku vyhovel. Povolili mu však len konanie pre rozhodnutie o výške trestu, nie pre rozhodnutie o vine. Voči tomuto rozhodnutiu sa odvolal, a tak o obnove konania rozhodoval senát najvyššieho súdu. Aj ten nakoniec povolil obnovu konania, tiež však len pre rozhodnutie o výške trestu.

 

Spis prípadu však Špecializovanému trestnému súdu doručili z najvyššieho súdu až po niekoľkých dňoch. Súd následne rozhodol o vzatí Štvrteckého do väzby, ale bolo to už osem dní po rozhodnutí o povolení obnovy konania, čo znamená, že bol prekročený zákonný limit na takéto rozhodnutie. Preto sa Štvrtecký proti rozhodnutiu o vzatí do väzby odvolal a najvyšší súd ho prepustil na slobodu. Rovnako sa tak stalo v prípade členov jeho skupiny.

 

Špecializovaný trestný súd aj najvyšší súd po medializácii prípadu zverejnili vyhlásenia, v ktorých trvajú na tom, že v prípade nepochybili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona