Špecializovaný súd v Pezinku rozhoduje o väzbe Tibora Gašpara, Roberta Krajmera a spol., Hraško skončil na psychiatrii

NETKY.SK • 8 November 2020, 14:42 • 2 min
Špecializovaný súd v Pezinku rozhoduje o väzbe Tibora Gašpara, Roberta Krajmera a spol., Hraško skončil na psychiatrii

PEZINOK – Vysokopostavení policajní funkcionári zatknutí pri akcii Očistec čakajú na rozhodnutie Špecializovaného súdu o ich väzobnom stíhaní.

slovakia

left justify in out

Počas štvrtka NAKA zatkla viaceré osoby z policajného prostredia, ktoré sú obvinené založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužitia právomocí verejného činiteľa, prijímania úplatku.

 

Obvinení čakajú na rozhodnutie o ich väzobnom stíhaní

V putách skončil bývalý šéf Polície SR, exšéfa protikorupčnej jednotka Roberta Krajmera, bývalého riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka, exšéfa finančnej spravodajskej jednotky NAKA Mariana Zetocha, bývalého šéfa NAKA Petra Hraška.

 

Pred vyšetrovateľom skončil aj Milan Mihálik, Ivan Bobocký a Martin Fleischer. Podľa informácií TV Markíza, začal s políciou spolupracovať Bernard Slobodník.

 

Prečítajte si tiež: Policajný exprezident Tibor Gašpar je obvinený zo založenia zločineckej skupiny! Skončil v putách pri akcii Očistec

 

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v sobotu vypočul siedmich obvinených. Nedostavil sa iba Peter Hraško, ktorý má psychické problémy a skončil na psychiatrii. Pred sudcu sa mal postaviť v nedeľu, či sa aj tak stalo, zatiaľ nie je známe.

 

Prokurátor chce obvinených vo väzbe

Súd by mal o ich väzobnom stíhaní rozhodnúť dnes poobede, pričom sudca svoje rozhodnutie bude každému jednému oznamovať jednotlivo. Prokurátor Úradu Špeciálnej prokuratúry navrhuje pre Tibora Gašpara a bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera všetky tri dôvody väzobného stíhania.

 

img

 

Teda útekovú, pretože existuje obava, že obvinení sa budú vyhýbať vyšetrovaniu alebo sa budú snažiť ujsť pred spravodlivosťou. Kolúznu, pretože by mohli ovplyvňovať spoluobvinených či svedkov, ako aj preventívnu väzbu, pretože existuje obava, že budú pokračovať v trestnej činnosti.

 

Prokurátor navrhol pre Hraška dva dôvody na väzbu, kolúznu a preventívnu. V prípade Bernarda Slobodníka navrhol iba kolúznuObvinenie už vo štvrtok vyšetrovateľ NAKA vzniesol pre viaceré trestné činy, okrem iného pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy a trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ: Policajti zasahujú v dome svojho bývalého prezidenta, rovnako v dome bývalého šéfa NAKA

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona