Specialized a Bora spolu na 3 roky: Dôvodom je Sagan

NETKY.SK • 2 August 2016, 12:26 • 2 min
Specialized a Bora spolu na 3 roky: Dôvodom je Sagan

BRATISLAVA - Avizované sa stalo skutočnosťou: nemecký tím Bora-Hansgrohe a americký výrobca bicyklov Specialized sa dohodli na spolupráci.

slovakia

left justify in out

Počnúc rokom 2017 by mala trvať tri sezóny. Specialized nahradí Argon 18, ktorý bol doteraz v tíme Bora dodávateľom bicyklov. Zverejnenie dohody medzi Borou a Specialized úzko suvisí s angažovaním Petra Sagana ako budúceho lídra nemeckého kontinentálneho družstva (dohodli sa na 3 roky), ktoré by malo od novej sezóny disponovať najvyššou licenciou UCI pre preteky WorldTour. Americká spoločnosť, ktorá vyrába kompletné cyklistické príslušenstvo vrátane prilieb, kolies a špeciálnej obuvi, sa netají tým, že k spolupráci s Borou ich nepriamo vyzval Peter Sagan. S víťazom siedmich etáp a držiteľom piatich zelených tričiek na Tour de France Specialized spolupracoval aj v uplynulých dvoch rokoch, keď bol úradujúci majster sveta súčasťou tímu Tinkoff.


"Peter je výnimočný športovec nielen pre svoju obrovskú charizmu a záslužnú činnosť vo zvyšovaní cyklistického povedomia medzi fanúšikmi na celom svete, ale aj preto, že miluje jazdiť na bicykli. A platí to všeobecne: on sa rovnako rád preháňa na ceste ako aj v teréne v pretekoch cross-country. Dokáže toho na bicykli veľa, zabáva sa tým," uviedol výkonný riaditeľ Specialized Mike Sinyard v tlačovej správe. "Všetci v našej forme zdieľame Petrovi vášeň pre bicyklovanie a sme poctení tým, že naše partnerstvo pokračuje aj v budúcnosti," dodal Sinyard, ktorý je aj zakladateľom spoločnosti zaoberajúcej sa výrobou bicyklov a cyklistických komponentov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies