Špecialisti námorníctva Ruska prešli do Argentíny hľadať stratenú ponorku

NETKY.SK • 27 November 2017, 20:59 • 2 min
Špecialisti námorníctva Ruska prešli do Argentíny hľadať stratenú ponorku

COMODORO RIVADAVIA - V argentínskom prístave Comodoro Rivadavia v piatok pristalo ruské lietadlo An-124. Na palube sa nachádzali špecialisti námorníctva Ruska, ktorí budú pomáhať pri hľadaní ponorky "San-Chuan", informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Po doplnení paliva v Comodoro Rivadavia An-124, by malo lietadlo ísť do mesta Ushuaia, ktoré sa nachádza na juhu Argentíny. Tam  skupina ruských špecialistov bude čakať na ďalšie pokyny od námorníctva, zodpovedajúcich za koordináciu pátracích a záchranných operácii.

 

Špecialisti expedično-záchranného tímu námorníctva Ruska prileteli z Petrohradu. Skupina zahŕňa veliteľa a operátorov vzdialene ovládaného neobývaného podvodného aparátu Pantherplus, hlbinných potápačov a tiež potápačského lekára.

 

Ponorka námorníctva Argentíny San-Chuan sa prestala hlásiť od 15. novembra počas prechodu z námornej základne Ushuaia do Mar-del-Plata. Počas poslednej komunikácie posádka ponorky stihla informovať o havárii vzniknutej na palube. V ponorke sa nachádza 44 ľudí, vrátane prvej potápačky v histórii Argentíny Eliany Márie Kraqczykovej.

 

Ministerstvo obrany Ruska podľa nariadenia prezidenta Vladimira Putina odoslalo do oblasti vyhľadávania oceánografické plavidlo Yantar. Loď je vybavená dvomi hlbokomorskými podvodnými zariadeniami, ktoré umožňujú vyhľadávanie do hĺbky 6 000 m, informujú ruské mediálne agentúry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies