Tisíce teroristov zmizlo z vojnových oblastí, Európu vraj čakajú krušné časy

NETKY.SK • 19 December 2017, 17:01 • 2 min
Tisíce teroristov zmizlo z vojnových oblastí, Európu vraj čakajú krušné časy

WASHINGTON - Podľa odhadov odborníkov, iba za posledné tri roky do radov ISIS vstúpilo najmenej 40-tisíc ľudí z celého sveta. Celkovo v rokoch 2014-2015 teroristické zoskupenie má 80-tisíc ozbrojených zabijakov. Celkom prirodzene nie všetci z nich sú zlikvidovaní na teritóriu Sýrie a Iraku. Informuje e-news.su.

slovakia

left justify in out

Kam zmizlo tisíce teroristov? Táto otázka by mala najviac znepokojovať svetovú komunitu. Pretože aby len tak zmizlo tisíce hrdlorezov, ktorých práca je zabíjať, je jednoducho nemožné. 14. decembra roku 2017 na medzinárodnej konferencii v boji proti terorizmu vo Washingtone, špecialista s Georgetownovskej univerzity Bruce Hoffman, ktorý sa špecializuje na tému terorizmu vyhlásil, že tisíce zabíjakov ISIS opustilo zónu vojenského konfliktu.

 

"Mnohí z nich sa nachádzajú na Balkáne a čakajú na príležitosť dostať sa do hĺbky Európy," poznamenal Hoffman, čím naznačil to, čo sa v blízkej budúcnosti môže rozvinúť v centre európskej únie. Už teraz sa mnoho teroristov premiestnilo do ťažko prístupných oblastí Sýrie a Iraku, a vytvárajú tam partizánske oddiely. Niektorí teroristi sa už dávno rozplynuli medzi miestne obyvateľstvo, kde vytvorili takzvané "spiace bunky". Ďalšia časť teroristov sa pripojila k "Sýrskej opozícii" a oficiálne sa ocitla pod ochranou USA.

 

Hoffman tiež poznamenal, že teraz už je známe o teroristických cvičných táboroch ISIS v Afganistane. Okrem toho, ešte minulý rok teroristi začali pripravovať nové základne v Líbyi. Oči niektorých extrémistov sú nacielené na Somálsko a Jemen. Ale najviac sa snažia teroristi preniknúť do európskych krajín, kde vytvárajú "spiace bunky", ktoré na príkaz z vonku urobia neočakávaný, ale veľmi bolestivý úder tam, kde sú najmenej očakávaní. Posledné teroristické útoky vo Francúzsku a Veľkej Británii  sú  priamym dôkazom toho. Takže porážka ISIS v Sýrii a Iraku len priblížila Európu k momentu, kedy "časovaná bomba" vo forme tisícok teroristov, už nachádzajúcich sa v EÚ a presúvajúcich sa na Balkán, vybuchne plnou silou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies