Špeciál Sherlocka bude gotický horor

NETKY.SK • 28 Október 2015, 13:29 • 2 min
Špeciál Sherlocka bude gotický horor

BRATISLAVA - Očakávaný špeciál kriminálneho seriálu Sherlock (2010) odohrávajúci sa na konci 19. storočia bude gotický horor. Vyhlásila to anglická herečka Amanda Abbington, ktorá v obľúbenej sérii stvárňuje Mary Morstan.

slovakia

left justify in out

“Bude poriadne strašidelný, zdvihne nás zo sedadiel,” povedala 41-ročná rodáčka zo severného Londýna. “Je to vianočný strašidelný príbeh,” povedal zasa jeden z tvorcov titulu Mark Gatiss, ktorý so svojim kolegom Stevenom Moffatom tiež prezradil, že príbeh špeciálu Sherlock: The Abominable Bride (v preklade Sherlock: Odporná nevesta, pozn. SITA) je ich vlastný. Pri jeho písaní sa však inšpirovali referenciou z jednej poviedky Arthura Conana Doylea, keď v nej Sherlock Holmes spomína prípad Ricolettiho s konskou nohou a jeho odpornej ženy. “Špeciál je zoširoka o tomto,” povedal Moffat.

 


Špeciál Sherlock: The Abominable Bride sa na televízne obrazovky vo Veľkej Británii a v USA dostane 1. januára. V titulnej úlohe sa znova predstaví Benedict Cumberbatch, Martin Freeman si zas zopakuje úlohu Johna Watsona. Okrem nich sa v špeciále predstavia aj spomínaná Amanda Abbington a tiež Rupert Graves a Una Stubbs.


Seriál Sherlock, ktorého tvorcami sú Steven Moffat a Mark Gatiss, preniesol hrdinu kníh Sira Arthura Conana Doyla, detektíva Sherlocka Holmesa, z prelomu 19. a 20. storočia do súčasnosti. Tretiu sériu vysielala BBC po dvoch rokoch čakania v januári minulého roka. Vlani získal seriál sedem cien Primetime Emmy vrátane trofejí pre Cumberbatcha a Freemana a taktiež pre Moffata v kategórii Najlepší scenár miniseriálu, televízneho filmu alebo dramatického špeciálu. Avizovanú štvrtú sériu Sherlocka by mali začať nakrúcať na jar.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies