Spečatili prestup! Trnavčan Jirka sa stal najdrahším mladým hráčom Belehradu

NETKY.SK • 4 September 2018, 13:14 • 2 min
Spečatili prestup! Trnavčan Jirka sa stal najdrahším mladým hráčom Belehradu

BELEHRAD/BRATISLAVA - Slovenský futbalista Erik Jirka prestúpil z tímu slovenského šampióna FC Spartak Trnava do kádra srbského majstra FC Crvena zvezda Belehrad. Čoskoro 21-ročný mládežnícky reprezentant určite odohrá minimálne jesennú časť a možno i celú sezónu 2018/2019 v Spartaku Trnava.

slovakia

left justify in out

"Erika klub sledoval dlhšie a veľký dojem zanechal aj v nedávnom dvojzápase. Vidia v ňom veľký potenciál a ide o najdrahší prestup mladého hráča v histórii ich klubu. Erik by mal jeseň stráviť v Trnave a pomôcť jej v Európskej lige. Potom sa pripojí k novému klubu. Erikovi želáme všetko dobré v novom pôsobisku a ďakujeme všetkým zúčastneným," povedal o prestupe Roman Vojtek z agentúry Stars and Friends.

 

img

 

Odchovanec "andelov" spravil dojem na vedenie srbského klubu počas dvojzápasu 3. predkola Ligy majstrov, v ktorom Crvena zvezda vyradila práve FC Spartak a poslala ho do bojov o skupinovú fázu Európskej ligy. "Erik Jirka bol najnebezpečnejším hráčom slovenského šampióna proti Crvenej zvezde. Rovnako dobre pôsobil na pravom i ľavom krídle," napísal portál sport.blic.rs. "Jirka je vynikajúci futbalista. Hral dvakrát proti nám a Crvena zvezda má záujem o jeho služby," uviedol podľa rovnakého portálu už skôr športový riaditeľ srbského mužstva Mitar Mrkela.


"Na základe dohody agenta, hráča a klubov je toto pre Erika a všetky strany najlepšie riešenie," uviedli zástupcovia trnavského mužstva na facebooku.

 

Belehrad má po spečatení dohody s Erikom Jirkom zálusk aj na jeho spoluhráča Andreja Kadleca z FC Spartak Trnava. Informoval o tom tamojší portál mozzartsport.com. Súhlasí i fanúšikovská stránka na facebooku Crvena Zvezda Fans, ktorá dokonca hovorí o prestupovej čiastke 600 000 eur. Dvadsaťdvaročný obranca Kadlec prestúpil do Trnavy v roku 2015 z MŠK Žilina a postupne si vybojoval stabilné miesto na pravej strane defenzívy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies