Spečatené - Räikkönen sa po vracia do Ferrari

NETKY.SK • 11 September 2013, 15:58 • 2 min
Spečatené - Räikkönen sa po vracia do Ferrari

LONDÝN - Fínsky pilot Kimi Räikkönen sa definitívne vracia do tímu F1 Ferrari. Ako v stredu informovala agentúra Reuters, 33-ročný jazdec sa dohodol s vedením talianskej stajne na dvojročnom kontrakte. V monoposte nahradí Brazílčana Felipeho Massu, s ktorým Ferrari nepredĺžilo spoluprácu.

slovakia

left justify in out

Räikkönen sa tak vráti do tímu, s ktorým v roku 2007 oslavoval zisk svetového šampióna a ktorý v roku 2009 opustil. "Iceman", ktorý v súčasnosti jazdí vo farbách Lotusu, vytvorí v najbližších dvoch rokoch pretekársky tandem s dvojnásobným majstrom sveta Fernandom Alonsom. "Scuderia Ferrari oznamuje, že dosiahla dohodu s Kimi Räikkönenom," uvádza sa v oficiálnom tímovom vyhlásení.

Dvaja majstri sveta budú mať jasnú úlohu - zosadiť z trónu Sebastiana Vettela a ukončiť dominanciu Red Bullu. Paradoxne, práve španielskemu "toreádorovi" musel Räikkönen pred štyrmi rokmi uvoľniť miesto v kokpite. Keďže mal platný kontrakt, dostal od Ferrari odškodné 17 miliónov eur. Severan vzápätí skúšal šťastie v rely, kde mu však ruže nekvitli. Po dvoch sezónach mimo športu sa napokon vrátil do kolotoča efjednotky. V Lotuse sa mu mimoriadne darilo a svojimi výkonmi opäť zaujal predstaviteľov Ferrari.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies